Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında gerçekleştirilen kongrenin Afşin’e yakışır bir şekilde tamamlandığını belirten İlçe Başkanı Safi, kongreye katılanlara teşekkür etti.

Görev süresi boyunca teşkilatla uyum içerisinde çalıştığını ve parti içi organizasyonları eksiksiz olarak yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Safi, “ Biz yönetim olarak 18 Ocak 2018 yılında göreve başladık. Göreve geldiğimizden bu yana iki seçim yaptık. Seçimlerde tüm köy ve mahalleri gezerek, kadın ve gençlik Kolları teşkilatlarımız ile gece gündüz demeden çalıştık. Teşkilatlarımız seçimlerde sandık bazlı çalışmalar yapmıştır. Teşkilat olarak 24 Haziran 2018 yılında milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaptık. Bu seçimlerde milletvekilliğinde 33 bin 851 oy, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 32 bin 392 oy ile ilçemizde yapılan tüm seçimlerde en yüksek oyu aldık. Yine 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 25 bin 243 oy alarak ilçemizde cumhur ittifakı adayı sayın Mehmet Fatih Güven ikinci kez belediye başkanı seçtik. İlçemizde Yerel seçimlerde bu gününe kadar ki en yüksek oyu aldık. Her iki seçime Cumhur ittifakı olarak girdik. Her iki seçimde cumhur ittifakı olarak MHP ile uyum içerisinde çalışarak başarı elde ettik. Burada bizimle uyum içerisinde çalışan MHP li kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Afşin Belediyesi ve Bütükşehir Belediyesiyle uyum içerisinde olduklarını ve Afşin’e yeni hizmetlerin getirilmesi için çalışacaklarını ifade eden Safi, “ Belediye başkanımız Mehmet Fatih Güven birçok güzel hizmete imza atmıştır. Belediye Başkanımız Afşin’in gerek altyapı gerek üstyapı sorunlarını çözmüştür. Kendisine teşkilatımız ile uyumlu hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışarak, ilçemizin grup yollarının asfaltlarının yapılmasını, ilçemizin su şebekesinin yenilenmesini, kırsal mahallelerdeki yayla yollarının yapılmasını sağladık. Büyükşehir belediye başkanımıza hizmetleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti döneminde Afşin’in çok önemli yatırımlara kavuştuğuna değinen Safi, şunları söyledi:

“İlçemize, Afşin Adalet Sarayı yapılmıştır. Afşin Devlet Hastanesi ek hizmet binası yapılmıştır. Yeni devlet hastanesinin proje ihalesi yapılmıştır. Hükümet konağı yapılmıştır. SGK hizmet binası yapılmıştır. Onlarca okul ve derslikler yapılmıştır. Sağlık Müdürlüğü binası yapılmıştır. 4 yıllık Afşin Sağlık Meslek Yüksekokulu hemşirelik ve ebelik bölümleri açılmıştır. 500 kişilik KYK kız ve erkek yurdu bu yıl içerisinde hizmete açılacak. İlçemizde eksikliği hissedilen Sosyal Hizmet Merkezi açılmıştır. Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi ile Spor salonu yapılmıştır. Erçene-Çobanbeyli arasında çevre yolu yapılmıştır. İlçemizde çok güzel bir Cami ve külliye inşaatı devam etmektedir. Öğretmenevi yapılmıştır. İlçemize doğalgaz gelmiştir. Göreve geldiğimiz zaman çevre ilçelerde yapılan Üniversite sınavları Afşin ilçemizde yapılmıyordu. Sayın bakanımız Mahir Ünal ve milletvekillerimizin girişimleri sonucunda ilçemizde tüm sınavlar yapılmaktadır.

Yine ilçemize çok büyük yatırımlar olarak, Adatepe Barajı yapılmış ve uzun süredir beklediğimiz Karakuz barajının gövde ve sulama kanalları ihalesi yapılmıştır. Karakuz barajı yapıldığı zaman ilçemizin tarım arazilerinin büyük bir kısmı sulanacak ve istihdama katkısı olacaktır. Yine Akdere içme suyu ile ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir. Yapılan tüm bu hizmetler için Sayın Bakanımız Mahir Ünal ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. “

Uyum içerisinde çalışarak Afşin’e hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Safi, “Partimizde daha önce görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu muhteşem kongreyi tertip eden genç kardeşlerime, hanım kardeşlerime özellikle sevgilerimi sunuyorum. Kongremize katılan bizimle bu coşkuyu paylaşan, başka ilçelerden gelen tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum.  Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan Yolunuz, yolumuzdur. İnandığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Kongremizin Afşin'imize ve tüm AK Parti camiasına hayırlar getirmesini, Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi