AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, tarihe "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın 22. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti İlçe Teşkilatında basın açıklaması yapan Başkan Safi, "Türkiye Cumhuriyetinin 28 Şubat 1997 tarihinde demokrasiye balans ayarı' bahanesiyle, karanlık bir süreç içerisine itilmiştir. "Post Modern Darbenin' yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

"28 Şubat onarılması güç değişimlere neden olduğunu söyleyen Safi, "Darbeciler, tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi, 28 Şubat'ta da iktidara karşı gayrimeşru bir müdahalede bulunmuştur. İrtica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğünü zapturapt altına almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbe sonrası, siyasi, idari, hukuki, ekonomik, toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümler, onarılması güç değişimlere neden olmuştur. Darbeciler, toplumsal düzeni özgürlükler ve demokrasi üzerine değil, korku ve dayatmalar üzerine kurdular." diye konuştu.

"15 Temmuz destanı darbeler tahine son noktayı koydu"

Türk milletinin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında, demokrasi destanı yazdığını belirten Safi, "Anadolu topraklarında darbeler tarihine son nokta konulmuştur" diyerek, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"O gün hakları zorla elinden alınanlar, siyaset yapılması engellenenler, başörtüsü nedeniyle eğitim hakkından mahrum edilenler bugün TBMM'de milletimize hakkıyla hizmet etmektedir. Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu şiir gerekçe gösterilerek 'muhtar' olmasına dahi tahammül edilemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün milli iradeden aldığı güç ve inançla, vesayetçilerden, zulümlerden ve darbecilerden hukuk yoluyla hesap sormaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz."

Editör: Haber Merkezi