Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Kongresine Doğru

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, bölgenin en iyi kooperatifi olduklarını ve kredi kullandırmada Türkiye genelinde ilk sırada olduklarını söyledi.

Kooperatifin başarılı bir dönem geçirdiğini söyleyen Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, "Göreve geldiğimiz günden itibaren her zaman esnafımızın zor günlerinde yanında olduk ve olmaktayız. Kooperatifimiz, piyasaların durgun olduğu anlarda, esnafa yardımcı olma adına günün şartlarına uygun ve çok ekonomik olarak kredi imkânı sunmaktadır." dedi.

Afşin esnaf ve sanatkârlarına finansman konusunda ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarına değinen Başkan Polat, " "Kooperatifimizde 2015 yılında başkan olarak seçildiğim tarihten bu yana esnaf ve sanatkârlarımızın finansman konusunda sorunlarını elimizden geldiği kadar çözüm üretmeye ve kredi vermeye gayret gösterdik. Kooperatifimizin görev ve sorumluluğu ortaklarına en düşük kredi faiziyle en yüksek limit tutarını kullandırmaktır. Şu ana kadar bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ve yaptık. Kooperatifimiz limiti en yüksek seviye olan 1 grup 200 bin lira ve 5 yıl vadedir. İşyeri alımlarında ise 500 bin liraya 10 yıl vade olarak kredilendirme sağladık. Bölgenin en iyi kooperatifi olarak Türkiye genelinde ilk sıradayız." açıklamasında bulundu.

Kooperatifin üye sayısını 629'dana 926'ya ulaştırdıklarına değinen Polat, " Göreve geldiğimizde 629 olan üye sayımızı 926'ya çıkarttık ve kooperatifte kullandırılan kredi yaklaşık 22 milyon liraydı bu rakamı da bugün 50 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz. Bu başarıda payı olan yönetim kurulu üyelerimize, personelimize, Halk Bankası Müdür ve personeline özellikle ortaklarımızın borç ödemedeki hassasiyetlerine borçluyum. Bundan dolayı tüm ortaklarımıza teşekkür ederim. Kooperatifimiz esnaflarımızın her zaman yanında olmaya devam edecektir. Teslim aldığımız emanetinizi güçlü ve sicili temiz bir şekilde ileriye götürüyoruz." diye konuştu.

28 Ocak 2018 Pazar günü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli genel kurulu gerçekleştirileceğini ifade eden Polat, şunları söyledi:

" Kooperatifimizin 28 Ocak 2018 Pazar günü Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonunda saat 11.00’da yapılacak Yönetim Kurulu Seçiminde 926 aktif ortağımız oy kullanacaktır. Bu seçimlerde ortaklarımızın kooperatifimize sahip çıkıp oy kullanmalarını rica ediyorum, oy kutsaldır. Yapılacak olan seçimin öncelikle Afşin’imize Esnaf ve Sanatkârlarımıza hayırlar getirmesini, seçimin huzur ve sükûnet içinde ortaklarımıza ve adaylarımıza yakışır bir şekilde geçmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi