Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Mahçiçek, “Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan Hanefi Mahçiçek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşımızın simgesi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılını idrak ediyoruz. 79 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu, olanaksızlıklara boyun eğmeyen kararlı tutumuyla Türk halkını, bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zaferlere ulaştırmıştır. Dünya milletleri içinde saygın bir yeri olan ulusumuz, Atatürk'ten aldığı ilhamla muasır medeniyetin ilerisine geçme hedefini daima canlı tutmuştur.

 Hayatının önemli bir bölümünü cephelerde geçirip pek çok savaşta muzaffer olan Atatürk; tavrını barıştan yana koyarak dünyanın, günümüzde en fazla ihtiyacı olan kurtuluş yolunu çizmiştir. Bu vesileyle, milletimizin bağrından çıkan ordumuzun; tehdit, terör, risk ve belirsizliklerle dolu zor bir coğrafyada, ülkemizde ve bölgemizde barış ve istikrarın teminatı olmanın yanı sıra; Atatürk'ün doğrudan sonuca giden kararlı yönünü de daima kendisine rehber edindiğini belirtmek isterim.Atatürk’ün; Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilinci ile bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımızı devam ettireceğiz.

Milletimizin kurtuluşu ve mutluluğu için her türlü fedakârlığı şiar edinen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını;ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde saygı, şükran, özlem ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi