Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vizyon projesi EXPO 2023’ün şehir genelinde yaptığı tanıtım toplantılarına devam ediyor.

Afşin’de EXPO 2023 projesinin tanıtımının yapılacağını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kademe kademe projemizi Kahramanmaraş’ımıza ve ilçelerimize tanıtmak için gayret ediyoruz.” dedi.

Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı cazibe merkezi haline getirecek EXPO 2023 projesinin detaylarını Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde saat 12.00’da gerçekleştireceği tanıtım toplantısında paylaşacak.

EXPO 2023’ün dünyanın en önemli organizasyonlarından bir olduğunu ifade eden Mahçiçek, “Şehrimize yeni bir marka oluşturacak, deyim yerindeyse çağ atlatacak bir proje. Bu memleketin her şeyi var. Tek eksiğimiz tanıtım. Biz her ay beş uluslararası konferans, beş ayrı program düzenlesek EXPO 2023’ün sağlayacağı tanıtım ve reklamı sağlaması mümkün değildir.

Dünyada uluslararası organizasyonlardan olimpiyatlar ve dünya şampiyonaları 4 senede bir defa, bir ay yapılıyorken EXPO’lar 6,5 ay sürmektedir. Bu süre zarfında şehrimize yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler, ekonomiye katacağı değer, istihdamdaki artış gibi sağlayacağı katkılar düşünülürse organizasyonun ne denli büyük olduğu anlaşılır.” diye konuştu.

Tanıtım toplantılarına devam ettiklerini belirten Mahçiçek, “Bunun ilk bölümünü il teşkilatımız, il kadın kolları ve il gençlik kollarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Ardından Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe teşkilatlarımıza anlattık. Çok kıymetli bir proje ve şehrimizin değerini artıracak, üst lige taşıyacak, bir dünya kenti yapacak projeyi tüm ilçelerimizde, şehrimizin güzel insanlarına anlatacağız. Sonrasında uluslararası boyutlara taşıyacağız. 2023’e kadar şehrimizin tanıtım eksikliğini gidereceğiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi