Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından TSK'ya yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından Suriyelilere yönelik provokasyonlara ilişkin, sağduyulu olunmasını istedi.

Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında yer aldığını vurgulayan MHP Afşin İlçe Başkanı Koç, “Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonuçları rejim güçlerine en ağır şekilde vurduğumuz ve vurmaya devam ettiğimiz ağır darbelerle devam etmektedir. Şurası unutulmamalıdır ki, bugün Türkiye'nin İdlib’de geri adım atması, sınır güvenliğimizden, toprak bütünlüğümüzden ve şehirlerimizde oluşturulmak istenen hendeklerden ve özerklik ilanlarından geri adım atması anlamına gelecektir. Diğer taraftan, yaklaşık 4 milyon insanın sıkıştığı, büyük bir sivil katliamının ve mülteci akınının önünü açacaktır. Türkiye'nin hem Suriye’de hem Doğu Akdeniz’de haklarını korumak için verdiği mücadele siyasi bir mücadele değil milli bir mücadeledir.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük ve bin yıllık tarihe sahip güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Başkan Koç, “İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucunda kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerimizin şehit ve gazi olduklarını üzülerek takip ettik. Zor bir süreçten geçiyoruz. Halkımızdan istirhamımız şudur ki; içten ve dıştan bizleri yıpratmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı bir olalım, tek olalım ve özellikle sosyal medyada dolaşan kirli bilgilere itibar etmeyelim. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ailelerine ve TSK'ya başsağlığı diliyorum. Bize düşen cephede canını veren askerimizin, devletimizin yanında olmak. Bunu da birliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza ederek, safları sıklaştırarak yapacağız." Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi