Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından, Afşin-Elbistan Linyitleri İşletmesine 300 kişilik kamu personelini alımının ülke genelinde yapmasının doğru olmadığını belirtti.

MHP Afşin İlçe Bakanı Ersal Koç, İŞKUR'un alım ilanında başvurular için ikamet şartı koyması gerektiğini ve siyasilerin bu duruma ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

EÜAŞ tarafından AEL'de istihdam edilecek 300 kişilik kadronun bölge insanı tarafından karşılanması gerektiğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Koç, "EÜAŞ'a yapılacak 300 kişilik personel alımı neden bölgesel değil de ülke geneli. Bizim önerimiz bu alımın bölgesel olması yolunda her türlü eylem hakkını bölge halkı olarak kullanmaktır. Öncelikli eylem olarak her vatandaşın BİMER'e bu konuda yazmaları gerekmektedir." dedi.

Bölgenin santrallerin çevresel etkilerinden bölgenin etkilendiğini ifade eden Koç, "Göçükte bizim insanımız hayatını kaybetti, Kanser ve solunum hastalıklarından en çok bizim insanımız etkileniyor. Kül'le yaşayan biz, mağdur olan biz, göç veren biz, yolu kapanan biz, toprakları alınan biz, köyleri kaldırılan biz, tarihi yok olan biz, mezarı kaldırılan biz, daha bunun gibi birçok neden sayılabilir ve arka arkaya sıralanabilir. AEL'ye alınması gereken 300 işçinin de bizim insanımızda olması gerekir. Türkiye'nin en büyük santrali yarım asra yakın bir zamandır ilçemizde faaliyet göstermekte. Bölge insanın iş tecrübesi ve aranan şartların tamamı tutuyor. Kalifiye eleman bakımından da bölgemiz insanı açık bırakmayacak derecede olmasına rağmen alımların Türkiye genelinden yapılması bizim insanımızın hakkının gasp edilmesinden başka bir şekilde yorumlanamaz. Onun için alımlar bölgesel olsun diyelim, kim girerse bizden girsin. Mesele memleket meselesi herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi