Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, MHP Afşin İlçe Teşkilatına nezaket ziyareti esnasında yapmış olduğu konuşmanın, sosyal medyaya montaj çalışması yapılarak servis edildiğini söyledi.

Konuşmalarının çarpıtıldığını ve konuşma bütünlüğü değiştirilerek, seçime odaklı bir anlam yüklenerek kamuoyuna Cumhur İttifakının 15 Temmuz'dan beri devam eden gücü ve bütünlüğünü tahrip etmeye dönük bir oyun planlandığını ifade eden Belediye Başkanı Güven, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"17.01.2019 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı’na parti olarak yaptığımız nezaket ziyareti esnasında yapılan konuşma üzerinden sosyal medya işçiliği ve montaj çalışması yapılarak konuşmanın bütünlüğü kırpılarak anlamı değiştirilerek kamuoyuna servis edilmiştir. 

Nezaket ziyareti sırasında Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti İlçe Başkanları ve belediye başkan adayları ve her iki partinin üyelerinin huzurunda sohbet ortamında söylenmiş bir söz amacından saptırılmıştır.

Konuşmanın başında ülke siyaseti, içinde bulunduğumuz uluslararası hassas konjektör, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla yaptığımız konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen olağanüstü mücadele ve hain darbe teşebbüsünün neticelenmesi halinde hainlerin planları üzerine konuşma yapılırken ve bu konuyla ilgili kavramsal deyimler kullanılmış ve  konuşmadaki cümleler, kelimeler cımbızlayarak çekilmiş, yer değiştirilmiş ve konuşma bütünlüğü değiştirilerek konuşma amacından saptırılmıştır. Bu videoyu yayınlayanlar açıkça kötü niyetlidir.

Konuşmaya sadece seçime odaklı bir anlam yüklenerek kamuoyuna cumhur ittifakının 15 Temmuzdan beri devam eden gücü ve bütünlüğünü tahrip etmeye dönük bir oyun planlanmıştır.

Bu nedenle ilgililer hakkında yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutarak konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Saygılarımla, kamuoyuna duyurulur."

Editör: Haber Merkezi