Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Düğün ve Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, din görevlileriyle bir araya geldi.

Güven, burada yaptığı konuşmada, din görevlilerinin manevi birlik ve beraberlik noktasında milletin tek vücut olmasında büyük bir etken olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin açıklamalarda bulunan Güven, “Biliyorsunuz Türk ordumuz şuan Suriye’de. Bizim ordumuzun sefere çıkması, toprak kazanmak, hemen yanı başımızdaki coğrafyada yaşayan insanların zenginliklerini mallarını mülklerini sömürmek değil. 95 sene öncesine kadar aynı ülkenin vatandaşıydık, aynı vatan toprağında yaşıyorduk. İslam ordusu olarak birlik ve beraberlik içerisinde olamadığımız için o kardeşlerimizi ana yurdundan kopardılar. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar hepsini uykularında zehirli gazlarla zehirliyorlar. Bunlar coğrafyamızda hep oluyordu. Ümmet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olamadığımız için haçlılar, Siyonistler İslam coğrafyasını inim inim inletiyordu. Ama artık buna göz yummayacağız. Zafer için en güzel destek, ümmetin, sizlerin duası."dedi.

Toplumun maneviyatını yükselten insanlar olarak en başta din görevlilerinin birlik ve beraberlik sağlaması konusunda gayret gösterdiklerine değinen Güven, “Biliyorum her namazdan sonraki dualarınızda ordumuza yiğitlerimize yer veriyorsunuz. İnşallah yer vermeye devam ederiz onların başarısı ve muzafferi için dua etmeye devam edelim. Yine toplumun nabzını tutan, toplumun maneviyatını yükselten insanlar olarak en başta sizin fedakârlıklarınızla birlik ve beraberliği sağlaması konusunda büyük bir gayret edeceğinizi biliyorum. Allah ezanları susturmasın, bayrağımızın gölgesini üzerimizden indirmesin. Rabbim sizlere mesleki sorunlarınızın bittiği, çok daha güzel bir ortamda çalıştığınız günler geçirmenizi diliyorum.  Bu toplantıya katılarak beni onurlandırdınız. Ayağınıza sağlık, Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun." diye konuştu.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde ezanların okunmasından halkın cesaret aldığını belirten Ak Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, 15 Temmuz din görevlileri tarafından verilen desteğin, Afrin operasyonundaki göstermiş oldukları destekle aynı olduğunu söyledi.

Safi, “Değerli arkadaşlar bugünlerde hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.  Birlik ve beraberlik adına da Afşin Belediye Başkanımız son zamanlarda bu tür programları sıklıkla yapmakla. Suriye’de çok ciddi bir operasyon ciddi bir savaş var. Bu savaşta hepinizin duasına desteğine ihtiyacımız var. Biz bu duayı desteği 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadık, gördük. Sizlerin duası desteği sayesinde 15 Temmuz darbe girişimine darbeyi susturan, darbeyi def eden ezanlara şahit olduk. Bu vesileyle ben hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da desteğinizi her zaman bekliyoruz. İnşallah rabbim bu İslam ümmetine zaferi verecektir. Hepinizin bildiği üzere Kahramanmaraş’ımıza Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif edecektir.  Ben hepinizi buradan davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Diva-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt, Afşin İlçe Vaizi Ferit Arkalı ile din görevlileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi