Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi öğrencileri ve velileri, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret etti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, özel öğrencileri ağırladı. Velileri ile birlikte Belediye Başkanı Güven'e çiçek takdim eden öğrenciler, yerel seçimlerde tekrar belediye başkan olmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Ziyaretten dolayı öğrencilere ve velilere teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, göreve geldiklerinde ilk iş olarak Afşin'de 'Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ni açıklarını belirterek, özel insanlara her zaman destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Belediye olarak ihtiyaç duyulan her yerde, her alanda olmaya çalıştıklarını ifade eden Güven,"Göreve gelir gelmez açtığımız ilk tesis Engelliler Merkeziydi. Bu tesisin önemini ben çok iyi biliyordum. İnşallah fiziki olarak ve faaliyet olarak bu dönem daha dolu dolu geçecek. İnşallah özel çocuklarımızı daha çok sevindirip ailelerimizin yükünü daha fazla alacağız. Onlar Allah’ın bize verdiği hediyeler. Bizi yönlendiren tabi ki ailelerimiz. Merkezimiz kısıtlı imkânlarla birçok şeye örnek oldu. İstedikten sonra her şeyin olabileceğini hep birlikte gördük. Siz değerli ailelerimizi özelliklede sosyal alanda rahatlatmamız gerekiyordu, kısıtlı imkânlar vardı onu da göreve geldikten sonra çok şükür sağladık." dedi.

Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin Türkiye'de örnek olacak projeleri hayata geçirdiğini sözlerine ekleyen Güven, şöyle devam etti:

"Kısıtlı imkanlarla açtığımız merkezimizde bir çok hizmet yaptık. Kamu personellerimize işaret dili kursu ve işitme engelli bireylere yönelik okuma ve yazma kurslarını hayata geçirdik. Belediye olarak hem bu merkezdeki öğrencilerimizi hem de bu özel öğrencilerimizin velilerini sosyal anlamda rahatlatmak, rutin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımız devam edecek. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj vererek engellerin kaldırılması yönünde yanınızdayız dedi. Hem rehabilitasyon anlamında hem hasta bakım anlamında çok önemli destekler verdi. Bizlere sadece çocuklarımıza sevgi vermek ve hizmet vermek kalıyor. Bizlerin bu hizmetleri yapmasında en büyük destekçimiz ve yol gösteren de bu özel insanları velileri oldu. Bu destek ve rehberlik için velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum."

AK Parti'nin engellilere yönelik hizmetlerin engelleri kaldırdığına değinen AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, " Hamd olsun ki işinizi kolaylaştırabilen bir hükümetimiz var. Recep Tayyip Erdoğan var yerelde de Mehmet Fatih Güven var. Biz genel manada hükümet olarak özel çocuklarımızla ilgili tüm engelleri kaldırıyoruz. Hepimizin bildiği gibi daha önce ne kadar engel varsa AK Parti bu engelleri kaldırdı. Burada tabi ki hükümetin yaptığı çalışmalardan ziyade sizin birinci derecede ilgilendiren yerel çalışmalar. Bu bölgede tek ve ilk olan Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezini açıldı. Rabbim devamını getirir inşallah sizlere de çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Afşin Belediyesinin hizmetlerinden dolayı Başkan Mehmet Fatih Güven'e teşekkür eden öğrenci velisi Hidayet Günal da, " Afşin Belediyemiz sayesinde evlatlarımız eğitim alıyor, topluma kazandırılıyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Birlikten güç doğar, hepimizin arkanızda birlik olarak birbirimize kenetli bir şekilde durmamız gerekiyor. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, bir özel çocuğun annesi olarak gerek maddi gerek manevi destek gördüm. Hükümetimizden de sizlerden de Allah razı olsun. Başkanımı şu da şöyle olmuş, diyebileceğim hiç bir şey yok. Allah hepinizden razı olsun." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi