Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Öğretmenevi'nde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlara belediyenin 11 aylık icraatlarını anlatarak, "Bahar mevsimiyle birlikte Afşin'in büyük bir dönüşüm yaşayacak." dedi. 

İstişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Güven, " Afşin Belediyesi olarak geldiğimiz ilk günden buyana Afşin için çalışmalarımıza başladık. Bu süre içerisinde bazı projelerimizi tamamladık ve devam eden projelerimiz var. Belediye olarak artık önümüzü görüyoruz ve Afşin için planlamalarımızı yaptık. Bahar mevsimiyle birlikte ilçemizde çalışmalarımız büyük bir hızla devam edecek." şeklinde konuştu.


Afşin Belediyesi olarak, yapılan hizmetlerle mahalle muhtarlarıyla sık sık bir araya gelmek istediğini söyleyen Güven, " Rutin aralıklarla belediye olarak muhtarlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Muhtarlarımızla organizasyonu kolaylaştırmak ve arttırmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüzde muhtarlıklar birimi kurduk ve en kısa zamanda bu birimi müdürlük haline getireceğiz. Muhtarlar müdürlüğüyle iletişimi ve istişareyi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca mahallelerimizin gözü kulağı olan muhtarlarımız, hizmet aksaklığını ve taleplerini bu birime ulaştırabilecek. Bu istişare mekanizmasının ilk halkası olacak. Muhtarlarımızla bir araya gelip onların fikir ve düşüncelerini almak bizler için çok önemli. "açıklamasında bulundu.

Büyükşehir yasasıyla birlikte köy ve kasabaların ilçeye bağlanarak mahalle olduğunu hatırlatan Başkan Güven, ilçe merkezine yapılan hizmetleri köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine götürmek için çalışacaklarını belirtti. Güven, " Afşin Belediyesi olarak hizmet için önümüzde dört yıl gibi bir zaman var. Bu süre içerisinde yapılacak hizmetleri önemine göre planladık. 4 yıl süre içerisinde fiziksel ve sosyal hizmetlerimizi bütün mahallelerimiz de dahil olmak üzere inşallah büyük bir çoğunluğunu karşılayacağız. "dedi.

Başkan Güven, konuşmaların ardından mahalle muhtarlarına slayt eşliğinde Afşin'de 11 aylık dönemde yapılan ve devam eden projeleri anlattı.

Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısına Afşin Belediye Başkan Yardımcıları, Nusret Karataş, Hasan Ali Gedik, Abbas Burak Binboğa ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Editör: Haber Merkezi