Afşin Halk Ozanları Derneği tarafından, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde ‘Ozanlar Gecesi’ düzenlendi.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Kendi kendini kurtaran şehrin 100. yılını kutluyoruz.” dedi.

Kurtuluş mücadelesinde bölgenin insanlarının çok büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Başkan Güven, “Kuvayi Milliye çalışmaları devam ederken, ordu henüz kurulamamışken kendi kendini kurtaran bir şehrin, o mücadeleyi veren dedelerimizin torunlarıyız. Bu tüm Kahramanmaraşlılar için büyük bir onur, büyük bir gurur. Bunun önemine binaen 100 yıl kutlamaları Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleştiriliyor. Afşin Belediyesi olarak ilçemizdeki etkinliklere ev sahipliği yapmanın sevincini yaşıyoruz. Milli mücadele etkinlikleriyle, o dönemde yaşanan zorlukları ve şartları genç kuşaklarımıza anlatma fırsatı yakalıyoruz. Allah bu ülkeye bir daha kurtuluş mücadelesi verdirmesin. Kahramanmaraş ve tüm ilçeleriyle birlikte kurtuluş mücadelesine destek atalarımızı rahmetle anıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Afşin Halk Ozanları Derneği üyeleri saz çalarak, türküler seslendirdi.

Editör: Haber Merkezi