Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Türk siyaset tarihinde en çok katılımın olduğu seçimlerden biri olan 16 Nisan halk oylamasında kaybeden olmadı. Millet kazandı, Türkiye kazandı."dedi.

16 Nisan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından açıklama yapan Başkan Güven, " Siyasi katılım anlamında en yüksek oy oranına ulaştığı referandumlardan biri oldu. Katılımın fazla olması referandumun meşrutiyeti açısından da çok önemliydi. Halk oylamasının sonucunda kazanan yine halk oldu." açıklamasında bulundu.

Afşin'de de halk oylamasına yoğun bir katılım olduğunu ve Afşinli hemşerilerine teşekkür eden Güven, "İlçemizde de yoğun bir katılımla, huzurlu bir ortamda seçim dönemini geride bıraktık. Afşin'deki vatandaşlarımız yüzde 71'den fazla evet olarak oylarını sandığa yansıttılar. Seçime katılan ve iradelerini sandığa yansıtan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halk oylaması milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olsun. " diye konuştu.

Haclılara ve PKK'ya rağmen halkın iradesi kazandı

Vatandaşların, vesayetin olmadığı yeni bir Türkiye'nin başlangıcına oylarıyla izin verdiğini söyleyen Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

" Çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Bundan sonra değişik yorumlar yapılabilir. Şu evet verdi, şu hayır verdi diye. Burada bizim dikkat etmemiz gereken ve tüm Afşinli vatandaşlarımızdan da dikkat etmesi gereken konu, haclılara, Avrupa'ya, PKK ve PYD'ye rağmen AK Parti ve MHP seçmeni el ele vererek bu sonuç elde edildi. Afşin'imizde yüzde 71'de fazla bir oy aldık. Bu bizim için çok önemli bir sonuç. Türkiye genelinde de mütedeyyin halkımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güvendi, sistemin değişmesi gerektiğini düşündü ve yüzde 51.5'te olsa sandıktan evet oyları çıktı. Biz bundan sonra yolumuza bakacağız. Bu sonuç ayrışma değil, inşallah birleşmemize vesile olacak. Tüm seçmenlerimize, gerek AK Partili, gerek MHP'li ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi