Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, görev süresi içerisinde sıcak asfalt ve beton yol çalışmalarının 2 buçuk milyon kilometrekareye ulaştığını belirterek, "İlk günkü azimle çabayla yolumuza devam ediyoruz."dedi.

Belediye çalışmaları ile ilgili bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçede fen işlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da birçok faaliyette bulunduklarını dile getirdi.

Bir taraftan Afşin'i ayağa kaldırarak bir taraftan da sosyal belediyeciliğe ağırlık verdiklerini belirten Güven, " Afşin Belediyesi tarafından bir yandan altyapı, üstyapı, sosyal tesis çalışması yapılırken, diğer yandan da belediye seralarında üretilen çiçeklerle Afşin'imize renk katıyoruz" dedi.

Yaz aylarının belediye hizmetleri açısından dolu dolu değerlendirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  kıpırdayamaz halde olan belediyenin kendi üretimleri ve alınan tedbirler ile hizmet eder hale getirildi.  Afşin Belediyesi olarak parklarımızda özellikle her mevsimde çiçek olmasına dikkat ediyoruz. Nisan ayından aralık ayına kadar parklarımız açan çiçeklerle dolu. Her çiçek türü farklı mevsimde açar. Tüm parklarımızda bu döngüyü düşünerek çiçek ekimi yapıyoruz. Çiçekleri seramızda kendimiz yetiştiriyoruz.  Afşin Rabia parkında gezinti alanları geometrik şekillerle bezeli. Her geometrik şeklin bir simetrisi var. Yine ekili olan çiçeğinde simetrisi var karşılıklı dikildi o yüzden Tematik Park diyoruz. Her mevsim tematik parkta aromatik kokular alabilirisiniz.  Afşinli hemşehrilerimiz piknik yapmak için mesire alanlarına gidiyordu ama yeterli olmuyordu. Özellikle yaz aylarında göletimiz ve havuz sistemimiz var ve müzikli fıskiye sistemimiz var. Özellikle akşam saatlerinde fıskiyeli 1 saatlik gösterilerimiz oluyor. Göksun’dan ve Elbistan’dan birçok insan burayı görmeye geliyorlar." diye konuştu.

"Kendine yeter bir belediyeyiz"

Afşin'in en önemli eksiklerini tamamladıklarını ifade eden Güven, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız sıcak asfalt ve beton yol 2 buçuk milyon kilometre kare oldu. Kültür ve tesislerimizi de tamamladık. Engelliler Merkezi, Emekliler Merkezi, Hanımlar Merkezi ve şuanda Kültür Merkezimizin bahçe düzenlemesini yapıp çok kısa bir süre sonra hizmete açacağız. Ayrıca 1 MW'lık güneş enerjisi santralimiz bitmek üzere artık enerjiye para ödemeyeceğiz. Kendine yeten bir belediye olma iddiasındaydık enerji alanında bunu sağlıyoruz. Özellikle alt yapı ve üst yapı noktasında kendimize yetiyoruz. Devlet çatısı ayakta durdukça biz duvarlar olarak sağlam kalırız. Bir gelir gelmez organizasyonla oynadık. Bir baraj düşünün ve bu barajdan su kaçakları var. Biz o kaçakları önledik. Ürettik, kamu kurumlarına sattık, ürettik tesisleri kurduk, tesislerin borçlarını ödedik, satın almada disiplin getirdik ve ilk günkü azimle çabayla yolumuza devam ediyoruz. "

Editör: Haber Merkezi