Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Kahramanmaraş, Afşin ve Elbistan’da görev yapan basın mensuplarını yemekte buluşturdu.

Afşin Öğretmenevi Restoranında düzenlenen yemekte gazetecileri ağırlayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gazetecilerin çok önemli bir kamu hizmeti yaptığına değindi.

Demokrasinin işleyişinde ve gelişmesinde önemli rol üstlenen basının, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Güven, “Şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi, kalkınması için yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması haberdar edilmesi noktasında basınımızın katkısı çok önemlidir” dedi.

Gazetecilerin mesai saati gözetmenden çalıştıklarını söyleyen Başkan Güven, “ Bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Afşin Belediyesi olarak hizmetlerimizin duyurulması ve vatandaşlarımıza anlatılması noktasında gazetecilerimizle birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Her zaman bilgi alışverişi yapıyoruz. Bazen en yakın mesai arkadaşlarımız oluyorsunuz. Sizin çalışmalarınız belediyemiz ve vatandaşlar arasındaki köprüyü oluşturuyor. Bu özel günde ulaşabildiğimiz kadar basın mensubuyla birlikte olmak ve gazetecilerimizin bu özel gününü kutlamak istedik. İyi varsınız. İnşallah bundan sonra da birlikte çalışmaya, birlikte ilçemize, Kahramanmaraş’a hizmet etmeye devam edeceğiz.  Bütün gazetecilerimize mesleklerinde kolaylıklar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, gazeteciler arasındaki beraberlik ve kaynaşmaya şahit olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş ve ilçelerdeki gazetecileri yemekte buluşturan Afşin Belediye Başkanı Güven’e teşekkür eden Vanlı, “ Gazeteciliğe gönül veren bu sektöre hizmet eden bütün basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Genelde bütün gazeteciler arasında, vatandaşa doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırmak adına tatlı bir rekabet yaşanır. Bu gazeteciliğin doğasında olan ve olmazsa olmazıdır. O yüzden gazeteciler pek sık bir araya gelmez. Fakat bugün, bizim günümüz. Bu özel günde bizleri bir araya getiren Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aksu TV ana haber bülteninde 3G bağlantı ile canlı yayın yapıldığı programda Başkan Güven, gazetecilerle sohbet etti ve yemeğin ardından katılan tüm gazetecilere çeşitli hediyeler takdim edildi.





Editör: Haber Merkezi