Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede salgın haline dönüşen yeni tip koronavirüse karşı en etkili savaşı evimizden verebiliriz. Evden yayılma zincirini kırabiliriz” dedi.

Vatandaşları, koronavirüs tedbirlerine uyması ve dışarı çıkılmaması konusunda uyaran Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin’de koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde bugüne kadar bir tane koranavirüs salgınına yakalanan bir tane pozitif vaka var. Bu vatandaşımızın da yurt dışı öyküsü olduğunu biliyoruz ve karantina altında. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da yakın çevresiyle ilgili testler yapıldı ve pozitif bir vakaya rastlanmadı.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tedbirlerine uyulmasının çok önemli olduğunu bildiren Afşin Belediye Başkanı Güven, “ Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgının sağlık uzmanlarının da belirttiği gibi risk gruplarının dışındaki vakalarda ölüm oranı az olduğu biliniyor. Ancak çok bulaşıcı olduğu için yayılım hızının düşürülmesi bu salgının önüne geçilmesi adına önemli. Hastalığa yakalanan hastaların ve taşıyıcıların tespit edilmesi bir o kadar önemli. Son açıklanan verilere göre de daha çok vatandaşımıza hızlı test kitlerinin uygulandığını ve vaka sayılarının yüzde otuzun altına düştüğünü öğrendik. Bu verilerin devletimiz ve sağlık bakanlığı tarafından alınan tedbirlerin ne kadar faydalı olduğunu ortaya koymaktadır.” açıklamasında bulundu.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı en etkili savaşın evden verileceğine değinen Güven, şunları söyledi:

“Evde kapalı kalmanın zor olduğunu biliyoruz. Fakat bizler tüm hemşerilerimiz adına sahadayız.  Bir taraftan hem hizmetlerimizi hem de koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi sürdürmek için sahadayız. Özveriyle çalışan tüm sağlık personeli ve belediye personelimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da desteğiyle bu süreci suhuletle atlatacağımıza inanıyorum. Salgının yayılım hızı düşmeye başladı. Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uyması en salının önünü kesmek ve tamamen bitirmek için atılan en büyük adım olacak. Bunun bilinmesi çok önemli. Salgını ne kadar çabuk yenersek o kadar çok rahat ederiz. Bunun yolu da iki, üç hafta boyunca açıklanan kararlara uyulmasından geçiyor. Şimdiden tüm kurallara uyan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’yla, kaymakamlığımızın vefa grubu ve belediyemizin desteğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacağız. Zorunlu haller dışında kimsenin dışarı çıkmamasını ve herkesin evinde kalmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi