Afşin Belediyesi,  Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nın 5.'sini gerçekleştirdi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  'Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nda okul idarecileri ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Güven, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulunan Güven, “ Ülkemiz şuan savaşta. Suriye’de zulme uğrayan kardeşlerimiz için, zalimce öldürülüp katledilen kardeşlerimiz için ordumuz, Suriye’de bizler için savaşıyor.  Tarihi bir mücadele yakın coğrafyamızda devam ediyor. Haçla hilalin savaşı tekrar başladı. 95 yıl önce aynı ülkenin vatandaşı olduğumuz, aynı vatanın parçası olduğumuz Suriye, Irak gibi haçla hilalin savaşını başlatarak bizi birbirimizden kopardılar.  Türkiye ve ordumuzun başına bir lider geldi ve yeniden ayağa kalktık. İnşallah tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ilkesinde ülkemiz büyümeye, gelişmeye devam edecek. Yeniden tüm mazlumlara umut olacağız." diye konuştu.

Gelecek nesillere yaşanabilir şehir bırakmak istediklerini belirten Güven, " Belediye olarak sizlerin yetiştirmiş olduğu gelecek neslimize iyi bir şehir, yaşanılır bir şehir bırakmak için elimizden gelini yapıyoruz. Siz öğretmenlerimiz de geleceğimizi oluşturacak nesillerimizi yetiştirmek için gayet ettiğinizi biliyoruz. Öğretmenliğin ne kadar zor ve yorucu olduğunu biliyoruz. Sizlerin sorunlarını, önerilerini,  istek ve arzularınızı dinleyeceğiz elimizden geldiği kadar da gerçekleştireceğiz. Ben sizlere toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. “açıklamasında bulundu.

Afşin Belediyesi’nin son zamanlarda güzel işlere imza attığını belirten AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, yerel buluşmalar ve istişare toplantılarının özlenen bir tablo olduğunu kaydetti.

Safi, “Afşin Belediyemiz toplumla el ele iç içe ve gönül gönüle olmaya devam ediyor. Gerek sivil toplum örgütleri, gerek resmi kurumlarla istişareler yapmakta. Bu istişareler sonucunda inşallah Afşin’de el birliğiyle yaşayacağız. Bugün ki yapılan bir toplantıda Afşin’in nüfusunun her yıl 500 kişi azaldığını öğrendik. Onunda sebeplerinden bir tanesi olarak Afşin’de sosyal alanların olmaması ve Afşin insanının bir araya gelememesi en büyük sebeplerden birisiydi.  Afşin’de bu göçün engellenmesinde sizlere çok büyük görev düşmekte" diye konuştu.

Ülkenin zor günler geçirdiğine değinen Safi,  " Vatan ve millet sevgisinin öğrencilere, çocuklarımıza aşılanması a anlamında öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmekte. Biliyorsunuz ülkemiz şuanda seferde savaşta. Bu savaşta Allah ordumuza yardım eylesin. Rabbim Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin diyorum. Afrin’de şehit olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi yapılması, okul müdürlerinin istek ve arzuları sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi