Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “300 bin metrekare parke döşeyerek tarihi bir rekora imza attık” dedi.

Afşin Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Rabia Parkı’nda Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, konser öncesinde belediye tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi. Afşin’in kronikleşmiş sorunlarından yavaş yavaş arındığını söylenen Başkan Güven, “ İlçemizde Terminal ve Sebze Pazarı sorunu bulunuyordu. Zamanında bu sorunların çözümü için yenisi yapılmadan sebze pazarı yıkılmış yerine terminal yapılmış. İkisi de şehrin göbeğinde yer alıyor. Afşin Belediyesi olarak ilçemizin semt pazarı sorununu çözdük.” Dedi.

Yeni yapılan “Köy Pazarı”nda vatandaşların ürünlerini satmaya başladıklarını söyleyen Güven, “Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarımızın açılışını, Pazar tezgâhlarının siparişleri yetiştiği takdirde açılışını yapacağız. Pazarımız için gerekli olan tezgâhlarımızı yerli yerine koyacağız ve ardından açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu

Afşin’e, bölgesel hayvan pazarı yapmak istediklerini belirten Güven, “  Önümüzdeki yıl, bölgesel bir havan pazarı planlıyoruz. Hayvan Pazarı için proje çalışmalarımız devam ediyor. Ayıca Sanayi sitemizde düzenlemeler yapacağımızı ve sanayi esnafımızı rahatlatacağımızı belirtmiştik. Mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. İlçe merkezimizde üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısı tamamlanan yerlerde asfaltlama ve parke kaplama çalışmalarını yürütüyoruz. Bugün itibariye 300 bin metrekare parke kaplama çalışması yaptık. Bu rakam belediyemiz tarihinde bir rekor. Çünkü hiçbir belediye 5 yıllık hizmet süresince bu rakama ulaşamamış. Biz yolun durumuna göre ayda 25 bin metre kare parke döşüyoruz. Bu çalışmalarımız birilerini kıskandırıyor ama halkımız memnun. Zaten bizim işimiz ve gayretimiz halkımızı memnun etmek.” açılamasında bulundu.

Rabia Parkı’nda her gün başka bir etkinlikle Afşinli vatandaşları buluşturmaya çalıştıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ramazan ayının ilçede dolu dolu geçirildiğini söyledi.

Belediye ramazan etkinlikleri kapsamında, Afşinli genç sanatçılardan oluşan “Grup Dem” isimli müzik grubunun Türk Halk Müziği konserine yüzlerce vatandaş katıldı. Genç sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Editör: Haber Merkezi