Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımına başlanan Çukurova Tünel Kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.

ÜÇÜNCÜ KAVŞAĞI YAPIYORUZ

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ulucamii Tünel Kavşak ve Karamanlı kavşak sonrasında üçüncü tünel kavşak çalışmalarına başladıklarını kaydederek: “ Şu anda Çukurova Kavşağı’ndayız. Burada tünel kavşak projemiz hızla devam etmekte. İnşallah yılbaşına burayı bitirmeyi planlıyoruz bir aksilik olmazsa. Kahramanmaraş’ımızın ulaşım problemini 2018’e kadar belki uzun bir süreçte rahatlatmış olacağız. Daha önce Karamanlı Kavşağı’nı yapmıştık, ondan önce de Ulucamii Tünel Kavşağı’nı yapmıştık. Şimdi de burayı yapıyoruz. Yeni bulvarlar yapıyoruz. Yoğun bir şekilde de çevre yoluyla birlikte yeni yollar yapıyoruz” dedi.

KARAYOLLARI İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Ulaşımda sıkıntı olan bölgeleri tespit ettiklerini ve ivedi bir şekilde çalışmaları bu bölgelerde yoğunlaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Karayolları ile de ortak çalışmalarımızda da Gaziantep Karayolu’nda yeni köprülü kavşaklar yapmakta biz projesini hazırlamıştık verdik. Üç tane kavşağın ihalesini Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Önümüzdeki günlerde inşaata başlayacaklar inşallah o kavşaklarda yapıldığında hal kavşağı şuan çok yoğun sıkıntı içerisinde olan kavşak arsan kavşağı ve sanayi kavşağı ihalesi yapılmış durumda karayolları tarafından inşallah onlarında önümüzdeki günlerde inşaatın başlamasıyla beraber 2018 de Kahramanmaraş ulaşım açısından Türkiye’nin en ulaşılabilir illerinden bir tanesi halline gelmiş olacak” diye konuştu.

DAHA YAŞANILABİLİR KAHRAMANMARAŞ İÇİN

Kahramanmaraş’ın daya yaşanılabilir bir kent olması için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Hep beraberce hükümetimizle beraber yoğun bir şekilde Kahramanmaraş’ımızın daha bir yaşanabilir, daha huzurlu, daha mutlu bir kent yapmak için yoğun çalışıyoruz. İnşallah buradan sonra şehir içinde kavşak çalışmalarımız devam edecek hem biz hem karayolları genel müdürlüğü bu çalışmaları yapmaya devam edecek Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz özellikle bu karayollarını yapacağı üç kavşakta önemli ihalesini yaptığı onlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah bir kardinali şekilde ulaşım mastar planı ile Kahramanmaraş’ımızın trafiğini en rahat hale getiriyoruz. Otoparklar yapıyoruz biliyorsunuz otopark inşaatlarımızda önümüzdeki ay itibari ile bitmiş olacak inşallah. Onlarda bittiğinde şehir merkezinde otopark problemi de çok rahatlamış olacak. Ben tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bize destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz Allah mahcup etmesin onların desteğine layık olmak gayreti içindeyiz. Maraş’ımızın en güzel hale getirmek için her alanda çalışmalarımız çok yoğun devam ediyor. Yani azimle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah tarihi bu dönüşümü Kahramanmaraş’ta her alanda gerçekleştirmiş olacağız.”

Editör: Haber Merkezi