Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 30 mart Yerel seçimleri öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Başkan Erkoç, DSİ 201. Şube Müdürlüğü’nün eski yerinin bir kısmının Şeyh Adil Mezarlığı’na katılacağını ve çalışmaların başladığı müjdesini verdi.

VATANDAŞLARIN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’lı hemşerilerimizin yıllardan bu yana hep bahsettikleri DSİ 201 şubeye ait olan arsanın Şeyh Adil Mezarlığına katılmasıyla ilgili talepleri vardı. Ben il başkanlığı ve ilçe başkanlığı dönemimde de vatandaşlarımız hep bunu dile getirmektedirler. Bu bölgenin Şeyh Adil Mezarlığına katılmasını talep etmekteydiler. Bizde vatandaşımıza söz vermiştik. Bu sözümüzün gereğini yerine getirme gayreti içindeyiz. 30 Mart seçimleri sırasında vatandaşlarımıza söz vermiştik. İşte bir kısmını mezarlık alanı yapacağız,  bir kısmını bizim kentsel dönüşüm bölgemize karşı gelen bölgeyi de ticari olarak kullanacağımızı söylemiştik. Şuan buranın önemli bir kısmını mezarlık alanı olarak kullanacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

SPEKÜLASYONLAR ASILSIZ

DSİ 201. Şube Müdürlüğü eski yeri hakkında bazı spekülasyonların olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Tabi burada halkımıza ücretsiz mezarlık hizmeti vereceğiz. Bazı spekülasyonlar var. İşte burada hepsi ücretli aile mezarlığı olacak diye. Öyle bir durum yok. Buranın çok azı yaklaşık onda biri falan aile mezarlığı olacak. Diğerleri normal ücretsiz mezarlık olacak. Bir ay sonra burası hizmete geçmekte. Tabi verdiğimiz sözlerin birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bir ay en geç bir problem çıkmazsa burada defin işlemleri başlayacak. Zaten çok bir işimizde kalmadı zemin tevsi işlemleri hemen hemen bitti. Burası şehrimizin merkezinde tabi önemli bir mezarlık. Şeyh Adil Mezarlığı vatandaşlarımız tarafından da yoğun talep görmekte. Bunun dışında şehrimizin doğu bölgelerinde Dulkadiroğlu bölgesinde de iki yer ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Orada daha büyük bir mezarlık çalışması yapıyoruz. Onu da yaptığımızda önümüzde uzun bir süre Kahramanmaraş’ın mezarlık problemini çözmüş olacağız inşallah. Vatandaşlarımıza sağlık sıhhat ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi