Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu hafta sonu yapılacak Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivali’ne tüm halkımızı davet etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivali 16 Eylül 2018 günü saat 10.00 da Batıpark Güreş Sahasında yapılacağını hatırlatan Başkan Erkoç: “Atasporumuz güreşin gelecek kuşaklara aktarılması için geleneksel olarak sürdürdüğümüz Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun gelişmesi ve şehrimizdeki lisanslı sporcu sayımızın artması için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu gayretlerimizin meyvelerini de almaya başladık. Güreşçilerimiz Dünya genelinde yapılan müsabakalarda Ayyıldızlı Albayrağımızı dalgalandırarak gurur kaynağımız olmaktalar. “Güneyin Kırkpınarı” olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ımızda güreş sporunun daha geniş kitlelere ulaşması için hizmetlerimize devam edeceğiz. Tüm güreşsever halkımızı çeşitli ülkelerden gelecek ve uluslararası boyutta olan güreşlerimize bekliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Minikler ve Büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek olan Uluslararası Güreş Festivaline miniklerde 14 sıklette büyüklerde ise 8 sıklet olmak üzere toplamda 22 sıklette kıran kırana bir mücadele yaşanacak.

Atasporumuz güreşin gelecek kuşaklara aktarılması adına spora ve sporcuya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek güreş festivaline Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek güreşçilerin haricinde Rusya, İran, Dağıstan, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere toplamda 8 ülke katılacak.

Editör: Haber Merkezi