Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın tarımsal üretimin cazibe merkezi olduğunu ifade ederek, “Devletimiz tarafından yapılan yatırımlarla çorak araziler suyla buluşmuş ve tarım alanında da önemli mesafeler alınmıştır.” dedi.

 Kahramanmaraş’ın birçok tarım ve endüstriyel bitki üretiminde söz sahibi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, son yıllarda hükümetinde desteğiyle Kahramanmaraş’ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir noktaya geldiğini ve gelmeye de devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında şehre katkı sağlaması amacıyla Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nü kurduklarının altını çizen Başkan Erkoç;“Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz vasıtasıyla kırsal kalkınmada üreticimizi destekliyoruz. Şuana kadar birçok meyve ve sebze fidesini üreticimizle buluşturduk. Önümüzdeki dönemde de ceviz ve zeytin fidesi dağıtımı gerçekleştireceğiz” dedi.

 Kahramanmaraş’ın atık su sorunu çözülüyor

 Konuşmasında atık su sorununa da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç kentin atık su sorununu çözeceklerini ifade etti. Endüstriyel atıkların Aksu ve Sır Barajı'na döküldüğünü belirten Erkoç, "Bu durum organik yaşamı tehdit ediyordu. Bu problem uzunca yıldır devam ediyordu. Sorunu çözmek için hükümetimizin desteğiyle Avrupa Birliği kapsamında 49 milyon avroluk bir projeyi hayata geçirdik. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde arıtma tesisinin inşaatına başlanacak" diye konuştu. 

Fuara, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Milletvekili Veysi Kaynak, MHP Milletvekili Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, firma görevlileri ve davetliler katıldı.

Kahramanmaraş başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden 213 firmayı bir araya getiren Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bölge üreticisini yeniliklerle buluşturacak fuar 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi