Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,Elbistan’da meydana gelen ishal, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetlerinden dolayı hastanelere akın eden vatandaşların çoğalması üzerine Elbistan’a giderek incelemelerde bulundu.

Dün gece Elbistan’a giden Başkan Erkoç, Vali Vahdettin Özkan, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile birlikte kriz masası oluşturdular.

Daha sonra Başkan Erkoç, Kaynarca İçmesuyu Terfi Merkezi’ne giderek incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan: “Elbistan halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dünden beri yoğun bir şekilde sağlık kuruluşlarımıza hasta müracaatlarımız var. Aldığımız bilgilere göre baş dönmesi, ishal, bulantı gibi şikayetler ön plana çıkıyor. Bunun ağırlık olarak içme suyundan kaynaklandığı değerlendiriliyor. Biz hemen İl Kriz Merkezi ve İlçe Kriz Merkezi’ni topladık. Sağlık Bakanlığımızdan ekiplerimiz geldi. Belediye Başkanımız, kaymakamımızla, sağlık birimleri ve KASKİ ile birlikte bu olayın nereden kaynaklandığını öncelikle tespit etmek amacıyla yoğun çalışmalarımız var. Hastanelerimiz seferber oldu. Kriz merkezinin aldığı kararlar çerçevesince il merkezinde kademeli olarak personel ve ilaç takviyesi yapıldı” dedi.

Elbistan’da hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret etmesinin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç: “Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz ve tespit çalışmalarımız sürüyor. Öncelikle Elbistan halkımıza çok büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Üzüntülerimi belirtiyorum. Burada çocuklarımızı, insanlarımızı hastanelerde ziyaret ettik. Bu durum çok üzücü. Sabahtan beri sorunun nereden kaynaklandığını belirlemek için çaba sarfediyoruz. Normalde içme suları il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından günlük kontrol edilerek rapor edilir. Tabii burada testlerde ortaya çıkmayan bir durum olabilir.

Şu anda KASKİ ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmakta. Sorunun çözümü ve bir an önce nihai çözüme ulaştırılması yönünde gayret ediyoruz. Biz de ek tedbirler alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak İnşaallah bugün itibari ile hazır su dağıtacağız, fabrikalarla konuştuk. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz; -sebebi tam kesin olmasa bile araştırmalar yoğun bir şekilde sürüyor- vatandaşlarımızın suyu kaynatarak içmeleri veya bizim dağıtacağımız hazır su kullanmaları yönündedir. Bu olay sonuçlanıncaya kadar temkinli davranmalarını rica ediyoruz. Bizim soruşturmamız da devam ediyor. Eğer KASKİ’den kaynaklanan sorun ihmal veya sabotaj varsa böyle bir durumu en ağır şekilde cezalandıracağız. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımız da soruşturma başlattı.

Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sorunun çözümü konusunda gayret ediyoruz ve ihmal varsa, buradaki bürokratlarla alakalı ne gerekiyorsa yapılacaktır. Elbistan halkının gönlü rahat olsun. Bir an önce halkımızın sağlığına kavuşmalarını diliyoruz.

Kriz masası oluşturduk. Elbistan halkına acil şifalar diliyoruz. Rahatsızlanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir daha böyle olay yaşanmaz. Bu olayın üzüntüsü içerisindeyiz. Sağlık Bakanlığımızdan da ekipler geliyor. Tüm sağlık kadrolarımızla Sayın valimizle hep beraber çalışıyoruz. Nerede bir karışık olmuş, şebekeye sızma mı var, şebekelerden mi kaynaklanmış bunu çözme gayretindeyiz. Devletimizin tüm imkanları ile buradayız. Elbistan halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Öte yandan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nedim Kızılkaya ise; “Son 24 saatte çok yoğun bir hastane trafiği yaşadık. Gerek aile sağlığı merkezlerimiz, gerekse hastanemize binlerle ifade edebileceğimiz hasta başvurumuz oldu. Çok şükür ağır hasta veya yaşamını yitiren hastamız yok. Bu konuda halkımız müsterih olsun. Bu kadar yoğun olduğu için su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Her ne kadar bugün tetkikler normal çıkmışsa da kaynak suları için, borularda veya depolarda kalan kalıntılar için vatandaşlarımızı tedbirli olmaya ve suyu kaynatarak veya hazır su içmelerini tavsiye ediyoruz. Hastanemizde hekimlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. İl merkezi ve çevre ilçelerden doktorlar ile hizmet sunuyoruz.

Tüm Elbistan halkına geçmiş olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi