Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’a daha güzel bir çehre için gayret ettiklerini söyledi.

Yapımı tüm hızıyla devam eden Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, yürütülmekte olan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

MARKA ŞEHİRDE ÖNEMLİ ADIM

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulunmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın marka şehir olma yolunda önemli bir adım attıklarını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş’ımız için önemli projelerden bir tanesi de Atıksu Arıtma Tesislerimiz. Kahramanmaraş’ımızın Marka şehir olma yolunda arıtma tesisi çok önemli adım. Hamd olsun biz de Kahramanmaraş’ımıza bir arıtma tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Tabi biliyorsunuz Kahramanmaraş’ın özellikle bazı barajları kirlilik altında inşallah bu arıtma tesisimizin yapılmasıyla beraber bu kirlilik oranları düşecek daha temiz bir çevre için çok önemli bir yatırım. Kahramanmaraş’ın marka şehir olma yolunda önemli bir aşamayı geçtiğimizi düşünüyorum” dedi.

SANAYİCİLERİMİZLE GÖRÜŞÜYORUZ

Kahramanmaraş’ın doğal yapısına zarar verecek etkenleri ortadan kaldırmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Erkoç: “ Sanayi tesisleri ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Sanayicilerle beraber onlarda gerekli adımları atacaklar. Sanayi tesisi içinde bir atık su arıtma tesisi inşallah inşa edilecek. Bu konuda görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

YILSONU İTİBARİYLE DEVREYE GİRECEK

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşai olarak çalışmaların yüzde 91’inin tamamlandığına işaret eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tesis inşallah bu yılsonu itibari ile devreye girdiğinde özellikle şehirdeki evlerde kullanılan ve çevreyi adeta zehirleyen deterjan gibi kimyasalların da arıtmasını yapacak. Bu kimyasalların çevreye çok büyük zararı var bunlar direk doğaya karışmakta ve insanların sağlığını tehdit etmekte. Ama bu tesissin kurulmasıyla beraber inşallah Kahramanmaraş’ımız çok önemi bir yatırıma kavuşmuş olacak. “

İLÇELERİMİZDE DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Sadece Kahramanmaraş merkezde atıksu arıtma tesisi yapılmadığına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ta sadece merkezde değil ilçelerimize de arıtma tesisi yapıyoruz. Afşin, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerini bitirdik. Şimdi Elbistan arıtma tesisisin ihale aşamasındayız. Çok önemli gelişmeler var ve bununla beraber Göksun, Çağlayancerit, Nurhak, Andırın ilçelerimize de inşallah arıtma tesisi planlamaktayız.”

KAHRAMANMARAŞ’I ÇOK GÜZEL BİR ÇEHREYE KAVUŞTURACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ı güzel bir çehreye kavuşturmayı planladıklarını ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Tertemiz bir çevre hayalimiz var ve yeşil alanlar, rekreasyon alanları yapıyoruz. Kahramanmaraş’ı çok güzel bir çehreye kavuşturacağız. Çünkü burası doğal güzellikleri bakımından mükemmel bir şehir ama bu çevresel atıklar kirlilik Kahramanmaraş’ın bu güzelliklerini tehdit etmekte bu alandaki yatırımlarımız çok hızlı devam etmekte. 5 ilçemizle ilgili katı atık arıtma tesisimizde son aşamaya getirildi. Göksun Afşin Elbistan Ekinözü Nurhak bölgemizin de inşallah katı Atık depolama tesisi yapacağız. Bununla beraber Kahramanmaraş’ımız da çok önemli bir aşama geçilmiş olacak.”

Şehrin bu atık suyuna yağmur suları ve yüzeysel sular ve derelerin suları karışmakta. Şimdi bununla ilgili de çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamladığımızda şu anki arıtılacak su kapasitemiz yarı yarıya düşecek ve bunu yaptığımız zaman otomatik olarak bu tesislerin hizmet verme süreleri de uzamış olacak. Şu anki bu atık suya göre planlandı bu tesisin ömrü inşallah bunu yaptığımızda daha da uzun yıllar şehrimize hizmet vereceği inancındayız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi