Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Akdere'den Afşin'e gelecek içme suyu ishale hattının ihalesinin 5 Mayıs 2017'de yeniden yapılacağını söyledi. Erkoç, " 2018'de Akdere’yi, Afşin’e akıtmak istiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Afşin, dünya tarihinin en önemli merkezlerimizden biri ve Kuran'da bahsedilen yedi uyurları konunda barındıran çok değer verdiğimiz bir ilçemiz" dedi.

16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında Afşin'i ziyaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'e çok önemli hizmetler yaptıklarını ve hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Afşin'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erkoç, "Afşin’imize çok önemli hizmetler yapmaya gayret içinde olduk hamdolsun belli noktada da büyükşehir olarak ilçelerimizle beraber omuz omuza istişare ederek önemli hizmetler yapmaktayız.  Yaklaşık 35 milyon lira civarında yol çalışması yaptık. 300 kilometreyi geçti yol çalışmalarımız. Arıtma tesisini yaptık ve açılışını gerçekleştirdik. Afşin meydanını yaptık" dedi.

Afşin'in 100 yıllık su ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Erkoç, şöyle devam etti:

" 2014 yılında, Nisanda mazbatayı aldık ve göreve başladık. Haziran'da Afşin adeta Kerbela’ya döndü. tüm kuyular kurudu, büyük bir susuzluk vardı. Göreve başladığımızda ilk kriz Afşin'imizin su sorunu oldu.  Çok hızlı bir şekilde kuyular vuruyoruz fakat su temin edemiyoruz. İlçemizin eskiyen su şebekesinin tamamını yenileme kararı aldık ve Haziran gibi tümüyle bitireceğiz. Akdere içme suyunun Afşin'e gelmesini beklemeden Çöllolar'dan getirdiğimiz ek hatla ilçemizin su problemini çözmeye çalıştık. "

Akdere İçme Suyu İshale Hattının 2018'de tamamlanacağını belirten Erkoç, " Daha önce ihale ettiğimiz Akdere içme suyu işinin ilerlememesi ve müteahhit firmanın işini yapmadığını gördüğümüzde hayal kırıklığına uğradık.  Bu işin biran önce bitirilmesi için DSİ Bölge Müdürümüz Emrah Bey ile görüşüp işi tasfiye edip yeniden ihaleye çıkması için çalışmalarımız oldu. İnşallah 5 Mayıs'ta ihalemiz yapılacak. ve 550 gün içerisinde Akdere'nin suyu Afşin'e gelecek.  2018’in ortasında Temmuz gibi Akdere’yi Afşin’e akıtmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki 100 yılda içme suyu ve alt yapı problemi olmayacak. Çünkü borular en kaliteli en modern en kaliteli borularla döşüyoruz. Afşin’imiz yeni kurulmuş gibi yeni su depolarına kavuşacak. " dedi.

Afşin, her şeyin en iyisini hak ediyor

Afşin'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, "Tanır'daki mesire alanını herkesin kullanabileceği, insanların gelip dinlenebileceği yer haline getirmek için çalışmalarımızı başlatacağız.Afşin'imize yeni bir mesire alanı kazandıracağız. Afşin belediye başkanımızla konuştuk ve orayı da bir an önce ayağa kaldıracağız. Afşin’imiz herşeyin en iyisini hak etmekte bizde Afşin’imize en iyi hizmeti verme gayreti içindeyiz." açıklamasında bulundu.

Erkoç'ta Afşin'e yüzme havuzu sözü

İlçeye yüzme havuzu yapılması için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Erkoç, "Afşin’imize bir taş üzerine bir taş koyma gayretindeyiz. Bir sosyal tesisi birde yüzme havuzu yapacağız kapalı yüzme havuzu çocuklarımız orda gelsin yüzsünler yüzmeyi öğrensinler diye Afşin’imizde büyükşehir olarak eksiklikleri gördük bir yandanda ilçe belediyemiz yoğun çalışmakta biz beraberce Afşin’imizi en modern hale getireceğiz buna hiçbir kaygınız olmasın. " diye konuştu.

Afşin'deki temaslarını tamamlayan Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ve parti yöneticileri ile birlikte, mahalle ziyaretlerinde bulunarak 16 Nisan referandumunda evet oyu için destek istedi.

Editör: Haber Merkezi