Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde bile asfalt çalışması yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesi’nde Sarılar Grup Yolu üzerinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç, yıl sonuna kadar asfaltsız yol bırakmayacakları müjdesini verdi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Şu anda hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olduğu bu ortamda yol yapım ekiplerimiz 150 derece sıcak asfaltla yol yapmaktalar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak şu an itibari ile Kahramanmaraş’ımızın birçok noktasında bu sıcaklara rağmen yol çalışmalarımız devam ediyor. En az 5-6 bölgede asfalt döküm işi devam ediyor. İnşaallah bu işlerimizi daha da artıracağız ve yılsonu itibari ile Kahramanmaraş’ımızda asfalt dökülmemiş bir alan bırakmama gayreti içindeyiz.

Daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Türkoğlu Belediye Başkanımız ve Türkoğlu İlçe Başkanımızla beraber Türkoğlu’muzu en güzel hale en yaşanılabilir hale getirmenin gayreti içindeyiz.

Biz yola çıktığımızda söz vermiştik. Şehir merkezinde olan ne varsa ilçelerimizde mahallelerimizde de aynısı olacak demiştik. Bunları tek tek çözüyoruz. Şu an itibari ile bazı bölgelerimizde sathi kaplama yapıyoruz. İnşaallah önümüzdeki  yıllarda oraları da sıcak asfalta kavuşturacağız. Çünkü aynı anda her tarafa sıcak asfalt yetiştirme imkanımız yok zaten teknik olarak ta bu mümkün değil.

Şu anda alt yapısı ile beraber düzenleme yaptığımız bu sathi kaplama yerleri de önümüzdeki yıllarda sıcak asfalta dönüştüreceğiz. Tüm Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 2 bin kilometre yol yaptık. Bu yıl sonu itibari ile bunu 3 bin kilometreye tamamlayacağız.

Daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için çalışıyoruz ve tüm gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz. Görevimizin başındayız ve bu millete hizmet etmek bizim için onur ve şereftir. Ben buradan bize destek veren ve teveccüh gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise gördükleri hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederek: “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetler sınırsız. Büyükşehir Belediye başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye çok teşekkür ediyorum. Her zaman ziyaretimize geliyorlar. Olmadığı zamanlarda bile Büyükşehir Belediyemizin ekipleri Türkoğlu’muzda kırsal mahallelerimizde şehir kıvamında otoban kıvamında asfalt yollar yapıyorlar. Burası Beyoğlu Mahallemizin ilk kurulduğu Karalar ve Sarılar Mahallemiz. Bu grup yolunu Fatih Başkanımız çok kaliteli bir şekilde yaptırıyor. Kendisinin de söylediği gibi bu yıl sonu itibariyle Türkoğlu’muzdaki mahallelerimizin grup yollarında sıkıntı kalmayacak. Daha önce yapılan, yol  çalışmalarıyla fazla bir yolumuz kalmadı ve sırt sırta vererek Değerli Başkanımız Fatih Beyin önderliğinde Türkoğlu’muza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi