Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Arslan Deveboynu, cemiyet olarak Kahramanmaraş basınına katma değer sağlayıp, basın mensuplarına destek vermek istediklerini söyledi.

Deveboynu, Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş Bürosu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin saygın, doğru ve tarafsız bir kuruluşu olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş basınına destek olmak için yola çıktıklarını dile getiren Deveboynu, Kahramanmaraş'ta çıkan iki tane günlük güçlü gazete, güçlü bir Aksu TV ve güçlü internet medyasının olduğunu belirtti.

Cemiyet olarak bu işi gerçekten özveriyle yapan, bu işe yatırım yapan, teknolojik altyapıyı kullanan basın mensuplarıyla cemiyet çatısı altında birlikte olmak istediklerini dile getiren Deveboynu, "Yeni bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Bu yönetime farklı yayın kuruluşlarından arkadaşları aramıza katmak istiyoruz. Yönetimimizi daha güçlü hale getirip bu işi kendine meslek edinmiş arkadaşlarımızı cemiyetimize üye yapıp kent basınına katma değer sağlamak istiyoruz. Bu anlamda meslektaşlarımıza destek vermek istiyoruz. Çıtayı daha da yükseltmek gerekiyor. Amacımız bunlardan ibaret." dedi.

Cemiyetçiliğin Kahramanmaraş'ta bu işi yapan kişilerle yapılırsa iyi olacağına işaret eden Deveboynu, sokakta her önüne gelenin "Ben gazeteciyim" diyerek ortaya çıkmasından ziyade, bu işin kriterinin olduğunu ispatlamak ve anlatmak gerektiğini söyledi.

Sektörün kurumsal hale getirilmesi tarafında olduğunu vurgulayan Deveboynu, "Gazetecilerin bu kurumsal yapıya ayak uydurması gerekiyor. Bireysel yapılan işler başarılı olmaz. Bunun için de birlikte hareket ederek basına destek vermemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi