Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Madencilerin Dünya Madenciler Gününü kutlayan AKÇUL, “Dünya’nın en zor mesleği olan madencilikte, yerin yüzlerce metre altında aydınlık yarınlar için gece gündüz demeden çalışan tüm madencilerin “ 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü” kutluyorum. Madencilik faaliyetlerini büyük bir özveri ve fedakârlıkla yürüten madencilere duyulan minnet ve saygının her şeyin üzerindedir dedi.

Madenciliğin dünyanın en meşakkatli, emek ve alın teri gerektiren mesleklerinin başında geldiğini belirten Akçul, maden facialarında can veren şehitleri de anarak, geçmişte yaşanılan maden kazaları, bu günün bir kutlamadan çok hayatını kaybeden maden işçilerimizi anma, geride kalan işçilerimizin sıkıntılarını gündeme getirme günü halini almıştır. Her fırsatta dile getirmemize rağmen, maden sektörü başta olmak üzere tüm tehlikeli iş kollarında gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması ve iş güvenliği konusunda yaptırımların caydırıcı olmaması bu faciaların yaşanmasındaki en büyük etkendir. Büyük madencilik kazalarına bakıldığında, birçoğunun özel maden ocaklarında yaşandığı apaçıktır. Maalesef Ermenek’te, Elbistan’da, Siirt’te, Soma’da, yaşananlar aynı büyük resmin bir parçasıdır.

Bu vesileyle yaşanan tüm bu olumsuzlukların giderilmesini temenni ederken tüm yer altı zenginliklerimizi ülkenin ve insanlığın hizmetine sunan Madencilerimizin“ 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü” kutlar, hayatlarını kaybeden Madenci şehitlerimize Allah’tan rahmet, fedakâr ailelerine başsağlığı dilerim” dedi

Editör: Haber Merkezi