Saadet Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Şeref Ertekin, seçim çalışmaları kapsamında Afşin Kapalı Semt Pazarını ziyaret etti.

Pazar yerinde satış yapan pazarcı esnafı ve alış veriş için gelen vatandaşlarla sohbet eden Saadet Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Şeref Ertekin, "Biz göreve geldiğimizde terminal binasını şehrin dışına taşıyacağız ve pazar yerini de şehrin içerisine alacağız. Pazarı vatandaşın ayağına getirerek vatandaşın AVM’lerden sebze meyve almak zorunda kalmamasını sağlayacağız" dedi.

Pazar esnafının büyük ilgisi ile karşılaşan Saadet Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Şeref Ertekin, Pazar esnafının yüzünün gülmediğini ve esnafın bir çok nedenden dolayı mutsuz olduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün pazar esnafını ziyaret ederek dertlerini, sorunlarını dinledik. 1 Nisan'da Belediye Başkanı olduğumuzda pazar yeriyle terminalin yerini değiştirmeye söz verdik. Pazar esnafının ve müşterilerin rahat alış veriş yapmaları için bunu yapacağız. Değerli pazar esnafı, Afşin'de şimdi bir ilk yaşandı. Türkiye’de ve dünyada belki örneği olmayan bir ilki gerçekleştirdik. Pazaryeri şehrin dışına taşındı, terminal ise İlçe merkezine taşındı. Bu Türkiye’de ve dünyada belki ilktir. Pazar yerinin şehir merkezinin dışına taşınmasıyla birlikte pazar esnafının hem satışı düştü hem pazara gelen müşterin gelmesi ve alışveriş yapması zorlaştı.Bunu tersine çevirmek için yerel seçimlerde sizlerden destek istiyorum. 1 Nisan'da belediye başkanı olduğumuzda esnafa ve halka terminalin yerine 7 gün açık kalacak semt pazarını açacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi