Basın İlan Kurumu’nun (BİK), ülke genelinde ilgili kanunlara muhatap ilçe gazetelerinin temsilcilerine yönelik olarak düzenlediği “Basın Mensupları Eğitim Semineri” tamamlandı.

Basın İlan Kurumu tarafından,  “Basın Mensupları Eğitim Seminerine katılan ilçe gazetecileri sertifikalarını aldı.

BİK görev alanına 5216 ve 6360 Sayılı Kanunlarla dahil olan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik eğitim semineri programının son gününde, BİK ile Resmi İlan ve Reklam Yayınlayan Gazeteler Arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı.

BİK Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu ve servis şefi Fatih Albayrak sunumlarının ardından katılımcılardan yöneltilen soruları yanıtladı. Özellikle faturalaşma ve ödeme başlıkları eğitime katılanların sık soru yönelttiği konular oldu.

BİK Bilgi İşlem Hizmetleri Müdürü Emin Aksoy ve Şef Zafer Bozak İLANBİS (İlan Bilişim Sistemi) ve dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verirken, gazeteler için hazırladıkları projelerin de tanıtımını yaptılar. Aksoy sunumunda “Dijitalleşme süreci tek yönlü olmayıp, organizasyonlar yeni teknolojiler ile her zaman otomasyonlarını daha verimli kılabilmekte ve hizmetlerindeki dijital teknoloji deneyimini iyileştirebilmektedir.” dedi.

Sunumda ilan indirme, baskı yükleme, aylık beyannameler, sektörel defterler, raporlamalar hakkındaki bilgilendirmeler, uygulama örnekleri ile birlikte anlatıldı. Zafer Bozak ise sunumunda “Gazetelerin özel ilan fiyat tarifelerinin anlamlı veriye çevrilmesini sağlıyoruz. Bu sayede ilan verenler özel ilan fiyat tarifesinin tamamını okumadan sadece ilgili olan kısmın fiyatına erişebilecekler. Geliştirdiğimiz Haber Analiz Platformu, gazetelere verilen ek göstergelere tabi olan içeriğin kontrolü için kullanılmaktadır. Uygulamada 650 Haber Sitesi Haber Analiz Platformu tarafından otomatik yapılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

BİK’in yerel basının sorunlarına yönelik olarak çözüm ortaklığı yaptığı firmalar, dijital reklam piyasasının büyüklüğü, gelişimi ve yerel basının bu alanda yer bulmasına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi