Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin durum tespiti yaptıklarını, olası ihtiyaç durumunda her şeye hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Kaynak, Pazarcık Kaymakamlığını ziyaretinde Adıyaman'daki depreme ilişkin açıklama yaptı. Veysi Kaynak, bugün 14.07'de Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini, iki de artçı sarsıntı gerçekleştiğini belirtti.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin'den bilgi aldığını aktaran Kaynak, "Akdamar ve Taşkuyu köylerinde hasarlı binalar var. İki hafif yaralı mevcut. Allah'a şükür ağır yaralı veya hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Ayrıca ağır hasarlı binalar bize rapor edilmedi. Şu anda Adıyaman AFAD İl Müdürümüz bölgeye hareket halinde. Civar illerden, Malatya'dan, Diyarbakır'dan, arama kurtarma ve müdahale birlikleri oraya doğru hareket halinde. AFAD Başkanımız Halis Bilden ve Sağlı Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz Hasan Aydınlık bey de şu anda ilçeye ulaşmak üzereler. Öncelikle geçmiş olsun." diye konuştu.

"5,5 büyüklüğündeki bir deprem Türkiye şartlarında önemli sayılacak büyüklükte bir deprem" diyen Kaynak, depremin, Kahramanmaraş'ta da bölge illerde de hissedildiğini kaydetti.

Can kaybı ve ağır yaralının olmadığını vurgulayan Kaynak, "İki köyde hasarlı binalar bulunuyor ancak ağır hasarlı ya da yıkılan bina yok." ifadesini kullandı.

Bugün tespitler yapıldıktan sonra, binalar hasarlı ve oturulamayacak durumdaysa, hemen oralara AFAD'ın gerekli barınma imkanlarını sağlayacağına işaret eden Kaynak, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem sonrası konteynerler oluşturduklarını, bu bölgede de gerek olmamasını dilediğini ancak hazırlıkların bulunduğunu, vatandaşların başka ihtiyaçları da ortaya çıkarsa karşılayacaklarını bildirdi.

Kaynak, şu anda bölgede durum tespiti yapmaya devam ettiklerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi