Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği memleketi Kahramanmaraşta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u makamında ziyaret ederek, yapılacak çalışmalara ilişkin brifing aldı.

Başkan Erkoç'tan kente yapılacak olan geniş kapsamlı projeleri dinleyen Kaynak, çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini ileten Kaynak, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan Yardımcılığı Kahramanmaraş için verilen en önemli görevlerden biridir. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih beyle, valimizle, milletvekillerimizle ve bütün teşkilatlarımızla bize yüklenen bu görevi Kahramanmaraş için de yapacağız, Türkiye için de yapacağız, inşallah insanlık içinde yapacağız. Çünkü görevimiz sadece Maraş ile sadece Türkiye sınırlarıyla alakalı değil. AFAD Başkanımız da burada. Türkiye'nin dışında da kamplarda faaliyetlerimiz var. İnşallah bu kısa ziyaret oldu, bundan sonra çok daha geniş detaylı konularda bir arada olacağız." dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer için "Benim çok saygı duyduğum, çok değerli bir arkadaşım" ifadelerini kullanan Başbakan Yardïmcısı Kaynak, "Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, tüm belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla beraber, havaalanında itibaren gerçekten çok duygulandırıcı saatler geçirdik. Havaalanından bu ana kadar bizi coşkuyla bağrına basan Kahramanmaraşlılar şükranlarımı sunuyorum. Rabbim onlara layık kılsın." diye konuştu.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında Şerefoğlu mevkisinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın adına dikilen 10 bin fidanın katılım belgesini takdim etti.

 

Editör: Haber Merkezi