Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, içerisinde çamaşır makinesi ve buzdolapları bulunan modern bir konteyner kent inşa ettiklerini söyledi.
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri ve AFAD Başkan Vekili Halis Bilden tarafından karşılanan Veysi Kaynak, Suriyelilerle görüşüp bayramlaştıktan sonra çocuklara oyuncak dağıttı. Kaynak, burada yaptığı konuşmada, "Bizim hükümet olarak temel politikamız şudur; yarın Suriye'ye, kendi vatanınıza, kendi topraklarınıza gidebilmeniz için, oradaki emniyetinizin ve huzurunuzun sağlanabilmesi için diplomatik gayret gösteriyoruz. Ama bunun gecikme ihtimali olabilir diye de, buradaki rahatınızı, huzurunuzu düşünen politikalar gerçekleştiriyoruz. Mesela bizler bu hadisenin bu kadar süreceğini tahmin etmiyorduk. O yüzden çadırları planladık. Çadırda yaşamanın özellikle hanım kardeşlerimiz ve çocuklar için ne kadar zor olduğunu biliyoruz. O yüzden özellikle hanım kardeşlerimizin burada kaldıkları sürece hayatlarını daha iyi, daha rahat sürdürebilmeleri için yeni planlar yaptık" dedi. 
Kaynak, bu kapsamda kentin Sivricehöyük'te yapımı süren ve tepkilere neden olan barınma merkezindeki konteynerlerde ilk defa çamaşır makineleri ve buzdolaplarının da yer aldığını belirtti.
Avrupa ülkelerini de eleştiren Veysi Kaynak, şöyle devam etti:
“Kendisini medeniyetin temsilcisi olarak gören devletler, orada insanların, masumların başına varil, fosfor bombalarının yağdırılmasına maalesef ses çıkartmadılar. Biz Türkiye olarak bütün kapılarımızı açmışken, kendisini medeniyetin temsilcisi olarak gösteren Avrupa devletleri sınırlarını jiletli tel örgüler çekiyorlar. Ege'nin, Akdeniz'in soğuk sularını muhacir kardeşlerimizin kabristanı haline getirdiler. Bütün bunlar için Avrupa ile Geri Kabul Anlaşması'nı imzaladık, orada bir kardeşimizin denizde can vermemesi için. Ama şimdi bunun için de birçok şart ileri sürüyorlar. Biz yine diyoruz ki; sizler eşref-i mahlukat olan insansınız. Sizler muhacirsiniz ve sizler başımız, gözümüz üstündesiniz.” 
Editör: Haber Merkezi