Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ta katıldığı demokrasi nöbetinde, “Bir başbakan yardımcısı olarak görüş ifade etmiyorum ama şahsen ifade ediyorum ki; idam bu ülke için gereklidir” dedi. 
Türkiye’de yaşanan darbe kalkışması sonrası memleketi Kahramanmaraş’ta önce basın toplantısı düzenleyen daha sonra kent meydanında demokrasi nöbetine katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, birlik beraberlik mesajı verdi.
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin de yer aldığı programda konuşan Kaynak, “Milletin üzerine tank mermisi atarken cesaret gösterenler, bu milletin iradesinin önüne çıkma cesareti göstermiyorlar. Bir kısmı Yunan adalarında, bir kısmı da kız kardeşlerinin evlerindeki gardıroplarında saklanıyor. Hangi delikte olurlarsa olsunlar, onlara bu dünyada rahat ve huzur verirsek namerdiz. Hain içinizde olursa, hırsız yanınızda olursa bundan sonra bu devleti kimsenin insafına bırakacak halimiz yok. Bu devlet, bu topraklarda 1071'den beri kanı dökülen, şehit olan o ecdadımızın emanetidir. Bundan sonra bu devleti 3-5 çapulcuya, haşhaşiye, paralel çetesine bırakacak değiliz. Kendi istiklalini kazanan bu milletin istikbalini emin ellere bırakmadan asla bu yoldan dönmeyiz. Biran önce devlete sızmış, örümcek ağı dediğimiz bu yılanları, çiyanları, çeteleri, kurtları temizlemeden mücadelemizi bitirmeyeceğiz” diye konuştu.
“İdam bu ülke için gereklidir”
Darbe kalkışmasında yer alan üniformalı teröristlerin cezasız kalmayacağını ifade eden Kaynak, “İdam milletimizin ortak talebi. Biz milletimizin vicdanının sesini dinlemek zorundayız. Bunlar masum insanlarımızın üzerine uzak bombası helikopter mermisi attı. Bu ülke hukuk devletidir. Ben bir Başbakan Yardımcısı olarak görüş ifade etmiyorum ama şahsen ifade ediyorum ki; idam bu ülke için gereklidir. Etrafımızda bu kadar terörist varken, bu kadar çakal varken, hiç bir vicdan taşımadan gencin, kadının, beraber dün vatan bekçiliğini yaptığı komutanının, polis kardeşinin üzerine bomba yağdıranların hak ettiği cezanın o olduğuna inanıyorum ben. Ama bizim bunu yaparken de şimdi sizlerin korumaya çalıştığı Anayasal düzenimizin değişmesi gerekir. Ama diye başladım sulandırıyor diye sakın demeyin. Bunun için anayasa değişikliği gerekir. Bunun için parlamentonun yeterli çoğunlukta anayasa değişikliğini onaylaması gerekiyor. Onun dışında biz Avrupa, Asya, Amerika ne der bakmayız. Bizim için yönümüzü dönüp bakacağımız iki merci var; bir millet, bir Allah. Başka kim ne derse vız gelir, tırıs gider” dedi.
Editör: Haber Merkezi