Adaletin, toplum yaşamını düzenleyen, huzur ve mutluluğun temelini oluşturan asil bir duygu olduğunu vurgulayan Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, “Yeni adli yılın ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hukukun üstünlüğü için emek veren meslektaşlarımıza ve tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.” Dedi.

Çoklu baro sistemini getiren kanun değişikliği kapsamında Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Baro Temsilcisi Turan, şu ifadelere yer verdi:

“Adalet Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi.  Adalet, işsizlikten de önemli, ekonomiden de önemli diye düşünüyorum. Ekmek gecikebilir, aş gecikebilir, temelde taş gecikebilir ama adalet gecikmemelidir tez verilmelidir. Yıllarca süren mahkemelerimiz var. Kadastroda mağdur olan tapusuna kavuşamayan vatandaşlarımız var. İlçemizde, Yazıbelen Mahallemizde istimlak kararı olmasına rağmen mülkiyet ihtilafını çözememiş vatandaşlarımız var. Bunun gibi birçok örnek var.

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çoklu baro sistemi Kahramanmaraş’ımızı şu aşamada çok fazla ilgilendirmiyor. Türkiye’de sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de çoklu baro kurulma ihtimali var. Çünkü düzenlemede 2 bin avukat sayısı gözetiliyor. İlimizde 2 bin avukat sayısı olmadığı için şu aşamada çoklu baro sistemi uygulanması söz konusu değil. Yapılan düzenlemeyle temsil konusunda adaletin tesisi mümkün oldu. Çarşaf sistem zorunluğu bitti ve insanlar oylarının temsilini görebilecek. Bu düzenleme yargı camiamız açısında olumlu bir gelişme.

Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını konusunda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Bu salgını maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak aşabiliriz.

Üzülerek belirtmek isterim ki ilçemizde çocuk tacizi konusunda adli vakalarda artış oluyor. Bu ilçemize hiç yakışmayacak bir durum. Bu konu tüm ilçemizin sorunu ve her kuruma görev düşüyor. “

Editör: Haber Merkezi