Afşin Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Turan, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hukuk Devleti içerisinde avukatların önemine değinen Afşin Baro Temsilcisi Turan, adalet kurumunun en önemli unsurlarından birisinin avukatlar olduğunu belirterek, avukatların adaletin dağıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tüm meslektaşlarının gününü kutlayan Turan, "Vatandaşlarımız için, savunma hakkını kullanan avukatlarımız, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan meselelerin giderilmesinde önemli bir görevi üstleniyor. Bu nedenle avukatlarımızın, adalet sistemi içindeki yeri de çok önemlidir." dedi.

Adaletten önemli hiçbir şeyin olamayacağını ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Adalet ,tüm kavramlarda dikkat edilmesi gereken bir husus. Adalet mülkün temeli dediğimizde devletin temelinin adalet olduğu anlaşılıyor. Ancak ülkemizde maalesef her katmanda ailemizde, toplumumuzda, sokakta, yargıda, siyasette adaletin tam anlamıyla tesis edilemediği görüyoruz buda hepimizi üzüyor. Adaletin olmadığı yerde huzursuzluk ve terör oluyor. Ekmek gecikebilir, aş gecikebilir, her şey gecikebilir ancak adalet gecikmemeli. Geciken adalet, adalet değildir. Ülkemizde de adaletin yavaş işlemesi sıkıntılara yol açmakta. Bu anlamda Adalet Bakanlığımızın çalışması var. İnşallah kısa zamanda teklif yasalaşırsa mahkemelerimiz daha kısa zamanda sonuçlanacak. Ayrıca Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulması da yargının ilerlemesi noktasında güzel bir adım oldu. Bununla birlikte Hukuk Mahkemeleri usulü kanununda ki bir kanunun tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu hususta yeniden düzenleme yapılması ve davaların daha erken sürede bitirtilmesi amaçlanabilir. Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi acısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi