Elbistan'da kutsal sayılan balıkların susuzluktan ölmemesi için tankerlerle gölete su taşınıyor.

Elbistan’a bağlı Kalealtı Mahallesi’nde örnek bir çalışma ortaya konuyor. Gölette yaşayan ve kutsal sayılan balıkların ölmemesi için vatandaşlar tankerlerle su taşıyor.

Balıkların bölgeye yerleşme tarihlerinin en az 500 yıllık olduğunu söyleyen mahallenin muhtarı Ahmet Türkan, "Göletin tarihi çok eski en az bin yıllık var. Burada kız kalesi var. Roma İmparatorluğundan kalma. O zamandan beri burada kaynak var. Buradaki balıklar da kutsal. Burada balıkları yiyen kişiler, inançsız kişiler ise başlarına bela geliyor. Bu balıkların suyu çekildi, kuraklıktan dolayı. Belediyeden kepçe istedik. Temizledik ama kaynağı fazla müdahale edemedik. Balıklarımızdan bazıları zayi oldu. 10-15 balık öldü. Bulanık suyu duru hale getirmek için takviye su getiriyoruz. İtfaiyeden su getirdik. O da çare olmadı. Haftada iki defa su takviyesi yapıyoruz. Daha evvel, yaşım 50 ama böyle bir şey görmedim. Benden evvel insanlarda böyle bir şey görmemişler. Buraya su Şardağı’ndan geliyor. Kıbrıs harekatında bizler küçüktük. Burada balık yoktu. Harp bitti balıklar buraya geldi. Urfa ve Darende’deki balıkların aynısı burada var” diye konuştu.

Vatandaşlardan İsmail Türkkaya ise, “Burası billur gibiydi daha önce. İlk defa böyle kuraklık görüyorum. Çevreden su getirip buraya akıtıyoruz. Balıklar oksijen alsınlar diye” dedi.

Editör: Haber Merkezi