Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, katıldığı Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Çalıştayı’nda, turizmcilere verilen yakıt desteğinin sezon sonuna kadar uzatıldığını söyledi. 
Ramada Otel'de düzenlenen Kültür ve Turizm Çalıştayı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kültür ve turizm alanında yapılan çalışmaları değerlendirerek, yurt dışından gelen tüm uçak seferlerine verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin sezon sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
Turizmin, üzerinde oynanan imaj ve algı operasyonlarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Ünal, “Buradan bunu da ilk defa duyuruyorum. Bütün dünyadan Türkiye’ye gelen Alanya, Muğla, Antalya, İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanına gelen bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıkladık. İzmir, Kütahya Zafer Havaalanına gelen tarifesiz seferlere, Alanya, Antalya ile Muğla’ya gelecek olan tarifeli tarifesiz bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıklamıştık Nisan ve Mayıs ayları için. Şimdi buradan bu desteğin bir müjde olarak sezon sonuna kadar uzatıldığını ve Eylül ayına kadar bu desteğin sürdürüleceğini de hem kamuoyu ile hem de sizlerle paylaşmak istedim” dedi.

Editör: Haber Merkezi