Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "Biz diyoruz ki artık Türkiye hızlansın. Türkiye istikrarı yakalasın, Türkiye huzuru yakalasın ve dünya ile rekabet edebilir hale gelsin. Dünyada ne varsa Türkiye'de de o olsun istiyoruz. Onun için sizlerin önünün açık olması lazım." dedi.

Tüfenkci, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında (KMTSO) iş dünyası temsilcileri ile katıldığı programda yaptığı konuşmada, ekonomi alanındaki bütün olumsuz propagandaya, ekonomiyle ilgili her yönden terör saldırısı altında olmalarına rağmen, AK Parti hükümetleri olarak her alanda yaptıkları reformlar ve yatırımlarda önlerine çıkan engellerin daha çok teşvik ettiğini ve engelleri birer birer aştıklarını söyledi.

Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Tüfenkci, Gezi bahanesiyle ekonomik alanda Türkiye'ye yönelik eş zamanlı saldırılar başladığı esnada IMF'ye borcun ödendiğini, döviz rezervlerinin zirve yaptığını, aynı zamanda ihracat ve ithalat, enflasyon rakamlarının çok olumlu olduğunu anımsattı. 

O dönemin faturasını milletin ödediğini dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin birliğine, beraberliğine karşı bir kalkışma, bir saldırı başlatılmış ve netice itibarıyla onun faturasını biz millet olarak hep beraber ödedik. Biz kısa zamanda Allah'a hamdolsun o engellemeleri de aştık, arkasından 17-25 Aralık operasyonları, daha sonra da hep beraber hatırladığımız unutmadığımız ve asla da unutmayacağımız 15 Temmuz darbe girişimini bu ülke maalesef yaşadı. Kim zarar gördü, bu ülkenin insanları, yatırımcısı, iş adamları hepimiz bu işten zarar gördük ama Allah'a hamdolsun millet, yani sizler gerçekten bedeninizi ortaya koyarak canını ortaya koyarak dünyaya bir demokrasi dersi verdiniz. Dünyaya sivil direniş nedir diye gösterdiniz ve en önemlisi de o darbeye karşı kalkışanlara karşı sivil halk olarak bir tane dahi kurşun kullanmadık."

Anayasa değişikliğine de değinen Tüfenkci, halk oylamasının hem Türkiye hem de ekonomi için çok önemli olduğunu belirtti.

"Sizlerin en büyük şikayet ettiğiniz konuların başında ben biliyorum bürokrasi geliyor. Sanayicimizin, şu andaki yapı önünü açmaktan ziyade önünü tıkamaya matuf neredeyse." diyen Tüfenkci, Türkiye'nin hızlanması ve istikrarı yakalaması gerektiğini söyledi.

Dünyada ne varsa Türkiye'de de onun olmasını istediklerini dile getiren Tüfenkci, "Onun için sizlerin önünün açık olması lazım." dedi.

Bakan Tüfenkci, 7 Haziran gibi Türkiye'yi bir daha milletin yaşamaması gerektiğini, geçmişteki koalisyonlar dolayısıyla milletin sermayesinin, enerjisinin, insan kaynaklarının nasıl heba olduğunu birçok kişinin bildiğini dile getirerek, "Enflasyonların kaçta olduğunu, devalüasyonların nasıl olduğunu, koalisyonların nasıl olduğunu, buna koşut bir de provokasyonlar ve manipülasyonlar başladığında içinden çıkılmaz hale nasıl geldiğimizi hep beraber görüyoruz. Bu sistemle biz diyoruz ki artık bir koalisyon olmasın, tek başına bir iktidar çıksın iki türlü sonuçta eğer uzlaşılacaksa birileriyle koalisyon kurulacaksa bu tabanda olsun, millet kursun, milletle koalisyon olsun. Hangi parti kiminle koalisyon yapacaksa tabanda yapsın ama biz hangi iktidar olup olmayacağını, kim çıkıp çıkmayacağının merakında olalım. Bilelim ki ondan sonra mutlaka bir iktidar çıkacak." diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan ise Bakan Tüfenkci'ye kente geldiği için teşekkür ederek "Kahramanmaraş teşvikleri en iyi kullanan ilimiz. Devletten aldığı teşvikleri katma değere dönüştürerek ilimize ve ilkemiz ekonomisine geri dönüşümünü sağlamıştır." dedi.

Editör: Haber Merkezi