Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, ziraat mühendisi olma hayali kuran bedensel engelli 6. sınıf öğrencisi Furkan Ardıç ile telekonferans sistemiyle görüştü.

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi'nde telekonferans sistemiyle çiftçi ailelerin çocuklarıyla telekonferans sistemiyle görüşerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Afşinli Furkan Ardıç’a tablet hediye etti.

Afşin’de doğum sırasında yaşanan aksaklıklardan dolayı bedensel engeli bulunan 6. sınıf öğrencisi Furkan Ardıç ile görüşen Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını da iletti.

Pakdemirli, konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

"Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 100. yıl dönümü. 23 Nisan 1920'de ülkemiz işgal altındayken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının aylar süren çalışmalarının sonunda Ankara'da Milli Meclisimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Yine o Meclis ve Atatürk, milletimizin tarihi açısından çok önemli olan açılış gününü, sizlere, siz çocuklara bayram olarak hediye etti. Sizler, hepiniz ne kadar şanslı çocuklarsınız ki hep sizi seven, sizi düşünen Cumhurbaşkanlarınız oldu. Ne şanslıyız ki dünyanın tek çocuk bayramını kutlayan ve bunu dünyanın bütün çocuklarına armağan eden bir milletin evlatlarısınız"

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir yapmış olduğu açıklamada, “ Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, hayali ziraat mühendisi olmak Furkan Ardıç’ın çağrısına sessiz kalmadı. Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Furkan Ardıç’ın babası Fevzi Ardıç da, “Tarım bakanımız telekonferans ile evimize misafir oldu. Furkan’a ve diğer öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bu özel günde bizleri unutmadığı için bakanımıza ve Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziraat mühendisi olarak Afşin'e hizmet etmek istediğini belirten Ardıç da, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile görüştüğünden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi