Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çok olağanüstü sıkıntılar yaşamadan herhangi bir sorun olduğu zaman tüm acil tedbirleri en üst seviyede alabilen dinamiklerimiz var" dedi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere kente gelen Bakan Müezzinoğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. 

Valilik ziyaretinde kısa bir açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, hava durumundan yaşanan bazı ilk müdahaleler noktasında değerlendirmede bulundu. Müezzinoğlu, “Son yağışlarla olağanüstü bir sıkıntı olmadı. Lodosta, fırtına yüzünden Bursa’da ve ülkemizin bazı şehirlerinde can kayıplarımız oldu. Son günlerde da kar yağışı yer yer yolların kapanmasına vesile oldu. Kar ve yağmur rahmettir berekettir ama zaman zaman afet ve felakete dönüşebiliyor. Çok olağanüstü sıkıntılar yaşamadan herhangi bir sorun olduğu zaman tüm acil tedbirleri en üst seviyede alabilen dinamiklerimiz var. Ben özellikle uzun yıllardır yakaladığımız acil olayları müdahale dinamiklerimiz yine bu afetlerde veya yolların kapanmalarında acil müdahalelerdeki başarılarımız vatandaşımızı büyük mağduriyetlerden koruyor. Ama doğanın durumlarında zaman zaman bazı sıkıntılarımız oluyor bugün için olağanüstü bir sıkıntımız yoktur” dedi.

Ziyaret, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in Bakan Müezzinoğlu’na adına dikilen fidan belgesini takdim etmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi