Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Dilde yozlaşma kültürde yozlaşmayı getirir. Kahramanmaraş Türkiye’ye onlarca, yüzlerce büyük mütefekkir yetiştirmiş bir şehirdir” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kahramanmaraş’ta bir dizi açılışa katıldı. Kayseri karayolu üzerinde yer alan tesislerin toplu temel atma törenine katılan Bakan Işık, Kahramanmaraş başta olmak üzere ülke genelinde yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Bakan Işık, “Bizim medeniyetimizi yansıtan şehirleri oluşturmak, bizim tarihe karşı, medeniyete karşı sorumluluğumuz. Sadece bina yapmış olmayalım. O binalara ruh verelim. Kuyumcu fuarının açılışında ‘Kuyumcu Kent’ projesiyle ili projenin bakanlığımızda olduğunu söylediler. Projeyi mimari olarak inceliyor arkadaşlarımız. Kuyumcular odası başkanımıza mimarinin bizden çizgiler taşımasını istedim. Kahramanmaraş’a gelen bir insan Kuyumcu Kent’i gördüğü zaman “Evet ben Kahramanmaraş’a gittim ve tarihimin, kültürümün ve medeniyetimin izlerini gördüm” desin. Bunu yaparsanız ben sizi daha bir aşkla destekleyeceğim. Daha şevkle destekleyeceğim ve Kahramanmaraş’ı Türkiye’ye örnek göstereceğim” dedi.

“DİLDE YOZLAŞMA KÜLTÜRDE YOZLAŞMAYI GETİRİR”
Bakan Işık, konuşmasında dilde yozlaşmanın kültürde de yozlaşmayı getirdiğini ifade ederek, “Bizim medeniyet değerlerimizi taşıyan, bizim insanımızın içinde huzurla yaşadığı konutları yapmaktır. Dünyada mekan ahirette iman. Dünyada mekanı biz önemseriz. Biz AK Parti olarak 2002’de seçimlere girerken dedik ki 500 bin konut yapacağız. İnanmadılar. Tıpkı 15 bin kilometre duble yol yapacağız dediğimizde inanmadıkları gibi. Ama Allah’a şükürler olsun 700 bine vardı konut sayımız. Artık belediyelerimiz de bu noktada gayret gösteriyor. Artık her belediyemiz insanları ev sahibi yapmak konusunda önemli gayretler sarf ediyor. Elbette Kahramanmaraş her geçen gün büyüyen bir şehrimiz. Kahramanmaraş artık sadece kültürün simge şehirlerinden biri değil artık Anadolu da üretimin merkezlerinden biri haline geliyor. Bu üretimin artması üretimde çalışanların artması demektir. Bu da konut ihtiyacının ortaya çıkması demek. Büyükşehir belediye başkanımıza özellikle konut yapımında gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Arzum ve temennim bizim kendi değerlerimizi yansıtan mimarinin konutlara yansımasıdır. Biraz önce yolda gelirken AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal’a gösterdim. Orada bir düğün salonu gördüm. Falanca düğün center. Buna falanca düğün salonu yazsak ne olur. Orda “center” olmanınsın ne anlamı var. Dil Kahramanmaraş için her şeyin başında gelir. Dilde yozlaşma kültürde yozlaşmayı getirir. Kahramanmaraş Türkiye’ye onlarca, yüzlerce büyük mütefekkir yetiştirmiş bir şehirdir” diye konuştu.

“BİZ AK PARTİ OLARAK EN BÜYÜK HARCAMAYI EĞİTİME YAPTIK”
Bakan Işık, “Bugün dünyada en yüksek gelire sahip, en gelişmiş ülkelere baktığımızda bu ülkelerin çok büyük bir kısmında yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip olmadığını görürsünüz. Avrupa yer altı kaynakları bakımında zengin bir kıta değil. Bugün dünyada 50 bin doların üstünde olan pek çok ülke petrol zengini değil. Petrol, altın, doğal yatakları en fazla olan ülkeler de dünyanın en zengin en gelişmiş ülkeleri değil. Bir tarafta hemen paraya çevrilen nimet varken bu ülkeler zengin olamıyor da yer altı ve yerüstü kaynağı hemen hemen sıfır olan ülkeler dünyanın en zengin ülkeleri oluyor. İki gurup arasındaki temel fark nitelikli insan kaynağıdır. Dünyada en değerli kaynak nitelikli insan kaynağıdır. Eğer bir ülkenin nitelikli insan kaynağı varsa o ülke kalkınmasını daha hızlı yürütebiliyor. İsviçre ve İsveç’e bakın, İskandinav ülkelerine bakın doğru düzgün yeraltı yer üstü kaynağı yok. Ama Almanya’ya Güney Kore’ye bakın en değerli hazineleri insan güçleridir. Bir ülkenin insan gücü o ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli kaynağı. İnsan gücünün nitelikle hale getirilmesi de çağımızın en önemli önceliği. Bizde eğitime ve alime verilen değer her şeyin üstünde tutulmuştur. Ama her alanda olduğu gibi bir dönem kendi değerlerimize yabancılaştığımız için maalesef eğitim alanını da ihmal etmişiz. İhmal ettiğimiz için dünyada olmamız gereken yerde olmamışız. Bir ülke geleceğin dünyasında var olacağım diyorsa en büyük yatırımı eğitime yapmak zorunda. Biz Ak Parti olarak en büyük harcamayı eğitime yaptık” ifadelerini kullandı
Editör: Haber Merkezi