Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden sahalarının işletme sonrasında tarıma kazandırıldığını söyledi.

Bakan Dönmez, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren maden sahalarının işletme sonrasında tarıma açılması konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afşin-Elbistan bölgesinde kömürü alındıktan sonra tekrar doldurulan 25 bin dönüme yakın arazinin tarımsal faaliyetlere açılması konusu, başta Elbistan Ziraat Odası olmak üzere ekonomi çevreleri ve sivil toplum kuruluşlarınca uzun süredir gündemde tutuluyor. Yıllardır atıl olarak duran bu alanda başta seracılık olmak üzere birçok tarımsal faaliyetin yapılabileceği ve bölgede yeni bir ekmek kapısı olacağı değerlendiriliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yaptığı açıklamada bu konuya değindi.  Maden alanında doğanın döngüsünü bozmadan, sorumlu bir üretim anlayışıyla adım attıklarını belirten Bakan Dönmez, “Madenler de bizim, çevre de. İşletme sonrası maden sahalarımızı tarımsal üretime kazandırıyoruz. Zeytin, üzüm, kayısı, badem, ceviz ya da aromatik bitkiler gibi gelir getiren ürünlerle rehabilite edilen alanları yeniden üretime açıyoruz. Bizim bütün gayretimiz yerli kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi