Afşin’den ülke ekonomisine yılda 1 milyar 460 milyon katkı…

Afşin’de kurulu bulunan Afşin B Termik Santrali tam kapasite ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyar 460 milyon Tl katkıda bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “ Yerli Üretim, Yerli Enerji” politikası kapsamında Afşin B Termik Santrali günde 25 milyon kilovat saat Elektrik üretimi yaparak ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Afşin - Elbistan B Termik Santrali 1.440 MWe kurulu gücü ile ortalama 1 milyon 307 bin 674 kişinin tüm elektrik enerjisi ihtiyacına cevap veriyor.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre 14 yıldır faaliyet gösteren Afşin B Termik Santrali, sadece elektrik üretimi değil bölge ekonomisi açısından da büyük bir öneme sahip olan santral bünyesinde 1200 den fazla kişi istihdam edilmekte olduğu ifade edildi.

B SATRALi’NDE YERLİ KAYNAK, YERLİ ÜRETİM

Yerli kaynaklar kullanılarak yerli üretim yapılan Afşin B Termik Santrali’nde yıllık 1 milyar 460 milyon Tl ülke ekonomisine büyük katkı sağlayarak, yerli kaynakların kullanılarak üretim yapılmasının önemini kanıtladı.

EÜAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“4x360 megavat kurulu gücündeki Santral yapılan dikkatli ve özenli çalışmalar neticesinde tam kapasite devreye alınmış ve 4 ünitenin tamamı çalıştırılmıştır. Bakım ve onarım faaliyetleri dolayısıyla bir süredir 3 ünitesi devrede olan santralde şu anda günde 25 milyon kilovat saat elektrik üretilmektedir. Böylece günde 5 milyon Sm3 doğalgaz tüketimi karşılığı elektrik üretimi yerli kaynaklar ile sağlamaktadır. Bu rakamlar yıllık olarak değerlendirildiğinde Afşin Elbistan B termik Santrali cari açığın düşürülmesine yılda 1 milyar 460 milyon TL katkı sağlayabilmektedir.

Milli Enerji ve Maden Politikasının hayata geçirilmesinde mühim yeri olan Afişin-Elbistan B Termik Santralinin tam kapasite çalıştırılmasında büyük emekleri olan başta Santral İşletme Müdürümüz Mustafa HAS olmak üzere mühendisinden memuruna, işçisinden teknisyenine varıncaya kadar tüm santral ekibine teşekkür ediyor, ülkemizin geleceği için özveri ve dikkatle çalışan bütün EÜAŞ ailesini kutluyoruz.”

Editör: Haber Merkezi