Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında "İki Canda Bir Yürek" konulu konser düzenlemek için Kahramanmaraş'a gelen Azerbaycanlı heyet Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş'a "İki Canda Bir Yürek" konulu konser düzenlemek için gelen 40 kişilik Azerbaycanlı heyet Kahramanmaraş'ta düzenlenen konserin ardından Afşin'e gelerek Eshaha-ı Kehf'i ziyaret etti. Eshab-ı Kehf Külliyesi Rehberi Ramazan Kıraç, ziyaretçilere Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında geniş bilgiler verdi.

Rehber Kıraç, "Kahramanmaraş’ta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi( KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliği ile "İki Canda Bir Yürek" konulu bir dizi kardeşlik konseri vermek için Azerbaycan’dan ilimize gelen 40 kişilik bir ekip, organizasyonun ikinci gününde Elbistan Meslek Yüksek Okulu’ndaydı. Bakü Hazar Üniversitesi’nin öğretim görevlisi ve öğrencilerinden oluşan Azeri dostlarımız, Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda verdikleri konser sonrası Afşin Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettiler. Bizim en önemli mirasımız olan Eshab-ı Kehf'i gezerek bilgi edindiler." diye konuştu.

Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Samir Cafarov ve Vüsale Cafarov, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli, piyano sanatçısı Zulfiya Sadıgova, akademik ve idari personel ve Hazar Üniversitesi’nden çok sayıda öğrenciye gezide Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi