Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti ile yerel seçimlere yönelik ittifak konusuna ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. 
Aycan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı görüşmeden sonra sürecin netlik kazanacağını belirtti.
İstanbul, Ankara ve İzmir ile kayyum tarafından yönetilen 55 belediyenin çok önemli olduğuna değinen MHP'li Aycan, "Buraları mutlaka Cumhur İttifakı'nın kazanması lazım" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Aycan, ziyarette MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ve partililerle bir süre görüş alışverişinde bulundu.


Yerel seçim ve genel af konularında açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, "İttifakla ilgili çalışmalar gündemde. Partimiz, diğer konularda da çalışıyor. Yerel seçim yaklaşıyor. Yerel seçimlerle ilgili 6 aylık bir süre kaldı. Artık erken seçim zaten olmaz. Genel başkanımızın bir aydır dile getirdiği bir konu var. Genel başkanımız Türkiye genelinde bir değerlendirme yapıyor. 3 büyük ili ayrı bir yere koyuyor, 30 büyükşehri ayrı bir yere koyuyor ve kayyum tarafından yönetilen 55 belediye var. Bir de bunun dışındaki diğer yerler var. Genel başkanımız haklı olarak, kayyum tarafından yönetilen 55 belediyenin tekrar HDP ya da diğer terör örgütleri tarafından kazanılmasının doğru olmayacağını söylüyor. Aynı sıkıntıları bir daha yaşamamak lazım. Çünkü buradaki belediyeler, devletin imkanlarını ve kaynaklarımızı terör örgütlerine peşkeş çektiler. Bunlar, mahkeme kararıyla sabit. Bu kişiler, belediyenin araçları ile bomba yerleştirdiler. Yolları kazdılar, altlarına kablo çektiler. Bariyerler kurdular. Belediyenin araçları ile teröristleri taşıdılar. Bunları yaşamamak için de bu belediyelerin HDP tarafından kazanılmaması lazım. Biz bununla ilgili her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Tek başımıza da girsek buralardan alacağımız yerler de var. Ama başka bir hal çaresi bulunursa biz ona da varız diyor genel başkanım. Yeter ki HDP burada belediyeleri almasın."açıklamasında bulundu.
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere, tek başına girecek şekilde de hazırlıklarını yaptıklarını belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, bu konudaki adımlarının da 1-2 hafta içerisinde netleşeceğinin altını çizdi.
Tüm Türkiye ile Kahramanmaraş'taki seçim çalışmaları için bu kararı beklediklerini vurgulayan Aycan, "Ankara, İstanbul, İzmir çok büyük öneme sahip. Buraların da Cumhur İttifakı tarafından kazanılmasının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından çok önemli olduğunu söylüyor. Buraları mutlaka Cumhur İttifakı'nın kazanması lazım. MHP'nin şuan 170 belediyesi var. Biz, buraları tekrar alıp üzerine de yeni belediyeler eklemek istiyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa, önlem alınması gerekiyorsa ya da bir ittifak yapılması gerekiyorsa; MHP bunların değerlendirilmesini ve buna göre hareket edilmesini istiyor. Mesajını da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne veriyor. Biz şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin cevabını bekliyoruz. Ama daha bir davet yapıp bunları görüşmedi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden net bir cevap gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızla bu konuyu görüşmedi. Yol haritamızı, önümüzdeki günlerdeki MYK toplantısında belirleyeceğiz. Genel başkanımız bir değerlendirme yaparak İstanbul'da aday çıkarmayacağını söyledi. Burada da yine devleti ve ülkeyi düşündüğünü, partizanlık yapmadığını ve devlet adamlığını bir kez daha gösterdi. İlçelerde çıkaracağız. Buradan da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayını destekleyeceğimiz anlamı çıkıyor. Çünkü CHP ile HDP, İstanbul'a ciddi bir çalışma yapıyor. Biz, ülkemizi düşünüyoruz. Ülkemiz açısından 3 büyükşehir çok çok önemli. Biz, bir taraftan yalnız başımıza girecekmiş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herhalde 1-2 hafta içerisinde netleşir. Önce her iki genel başkanın bir araya gelip bunun temel hatlarını belirlemesi lazım. Bunun net olması lazım. Maraş olarak da, Elbistan olarak da bunu bekliyoruz" dedi.
Af konusuyla ilgili olarak ceza indirimini öngören yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacaklarını hatırlatan Aycan, "En çok önemsediğimiz ve seçim beyannamemizde de olan af konusuyla ilgili olarak genel başkanımız sürekli mesajlar veriyor. Af konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sürekli mesaj gönderiyoruz. İstiyoruz ki beraber hareket edelim. Aslında bu bir af da değil. Bir ceza indirimi olacak büyük ihtimalle. Çünkü af çıkması için meclisin 3'te 2 çoğunluğu lazım. Bir ceza indirimi şeklinde paket hazırlıyoruz. Biz hazırlıklarımızı sürdürdük Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bir cevap gelmedi. Bunun üzerine genel başkanımız, af konusunda kendimizin hazırladığı kanun teklifini 24 Eylül 2018'de meclise vereceğimizi söyledi" şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi