11 Aralık itibari ile Türkiye'ye gelecek olan Koronavirüs aşısının güvenilirliği tartışılarken, MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, aşı karşıtlarının söylemlerinin kasıtlı söylemler olduğunu, toplumun huzurunu bozmaya çalıştıklarını belirterek, kendisinin de aşı olacağını söyledi. 
Aynı zamanda Halk Sağlığı Uzmanı olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunan Milletvekili Aycan, Türkiye'de birçok hastalıktan ölümlerin aşılar sayesinde önlendiğine dikkat çekti. 
"Bu Aşı Karşıtlığı Söylemlere İtibar Etmemek Lazım" 
Aycan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Yıllarca aşı karşıtlığı ile mücadele verdik. Çocuk felci aşısında da yaşadık bunu. Çocuk felci aşısı için de kısırlık yapacağı söylenmişti. Şimdi çocuk felcini yenmiş durumdayız, Türkiye'de çocuk felci vakası görülmüyor. Bunu aşıyla başardık. Kızamıkla ilgili çok ciddi mücadele yürütürken yine aşı karşıtlığı karşımıza çıktı. Aşının zarar vereceği söylenildi. Kızamıkla da mücadelede de aşıyla başarılı olduk. Dünya Sağlık Örgütü, Dünya genelinde kızamık salgını olduğu konusunda uyarıyor. Şimdi kimlerde görülüyor kızamık? Aşısız olanlarda görülüyor. Bu aşı karşıtlığı söylemlere itibar etmemek lazım. Bunlar kasıtlı söylemler, toplumda huzuru bozmak, kaos çıkartmak ya da bağışıklama çalışmalarını engellemeye yönelik yanlış söylemler olarak görüyorum. 
"Aşı İçin Sıramı Bekliyorum" 
Sıramı bekliyorum, milletvekili olduğum için bu kimliğimi kullanmayacağım. Sağlık Bakanlığının belirleyeceği sıralamada, risk grubu olarak bana da sıra geldiğinde ben de aşımı olacağım. Gönüllü de olacağım. Hangi aşı verirse onu olacağım. Herhangi bir aşı ayrımı da yapmayacağım. Bu asılsız söylemlere dedikodulara inanmayın. Önlemler alamaya, maske, sosyal mesafe hijyene dikkat edelim. Şu an aile yayılma çok fazla görülüyor. Ailemizi koruyalım. Mümkün olduğu kadar dışardan gelen aile bireyleri mümkün olduğu kadar evde bile maske taksınlar. Virüsün kimde olduğunu bilmiyoruz. Çünkü bazı kişiler farkına bile varmadan atlatabiliyor. Aile bireylerimizi korumak için lütfen önlemelere riayet edelim. Aşı olsak bile mutla maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyene dikkat edelim. İnşallah bu salgının hızını bu şekilde keseceğiz. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz."

Editör: Haber Merkezi