Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve MYK Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan, TBMM'de, özellikle Afşin Elbistan bölgesinde sulu tarım yapan çiftçilerin TARSİM ödemeleri konusunda mağdur olduğunu söyledi.

TBMM'de söz alarak, Afşin-Elbistan Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olduğunu ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, son dönemlerde sıkça görülen kuraklık ve kuraklığa bağlı devlet tarafından desteklenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ödemelerinin çiftçiler için yetersiz olduğunu dile getirdi.

Afşin - Elbistan bölgesinde sulu tarım yapan çiftçilerin kuraklık sorunu yaşadığına değinen Aycan, şunları söyledi:

 “Tarım sigortaları konusundaki ödeme yetersizliği ve uygunsuzluğu konusunda konuşmak istiyorum, bunu gündeme getirmek istiyorum. Afşin-Elbistan Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından birisi olmasına rağmen son zamanlarda ciddi kuraklık sorunu yaşamaktadır ve sulu tarım yapılamamaktadır. Bunun üstüne Afşin-Elbistan termik santralinden yağan tozlar nedeniyle verim düşmüştür. Bugün çiftçiler sıkıntı yaşamaktadır. Bu durum karşısında tarım sigortalarının yaptığı ödemeler de yetersiz kalmaktadır. Tarım sigortaları ilçe bazlı ödeme yapmakta, bunun yerine özellikle mahalle veya kişi bazlı ödeme yapılmasını öneriyoruz. Afşin-Elbistan bölgesindeki çiftçilerin buna ihtiyacı var. Buna dikkat çekmek istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi