Afşin Neşve Kafede düzenlenen Avukat Mehmet Turan için düzenlenen vefa ve veda programında konuşma yapan Avukat Durdu Alp, baro temsilciliği görevine aday olduğunu söyledi.

Afşin Baro Temsilciliğine bağlı avukatlardan destek isteyen Alp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“3 dönemdir Afşin Baro Temsilciliğini yapan Mehmet Turan Bey’e ve ondan önce bu görevde bulunan tüm baro temsilcilerimize teşekkür ediyorum. 2005 yılında zabıt katibi olarak yargı camiasında çalışmaya başladım. 2014 yılında hukuk fakültesinden mezun olarak avukatlık görevini icra etmeye başladım. Severek yaptığım avukatlık mesleğinin kutsal olduğuna inanıyorum. Temsilcilik konusunda kimseyle bir yarış içerisinde değilim fakat bunun bir kazananı olacak. Ekim ayında yapılacak olağan genel kurulumuzu avukat camiasına yakışır bir şekilde bırakacağımızdan şüphemiz yok.”

10 yıla yakın bir süre boyunca devlet memurluğu görevinde bulunduğunu ifade eden Alp, “İlçemizde bulunan tüm kamu ve kurumlarla iletişim halinde güzel bir memurluk sürecim oldu. Görev sürem boyunca adliyemizin sorunlarını birebir görme ve gözlemleme fırsatım oldu. Avukatlık mesleğine başlayınca da bu konuda çözüm üretme konusunda çalışmalarım oldu. Afşin Baro Temsilciliğine de ilçemizdeki mesleki sorunların çözümü noktasında emek vermek ve farkımı belirtmek için aday oldum. Diğer yandan mesleğin ve baronun güçlü, onurlu ve saygın temellerde yükselebilmesini devam ettirmek için evrensel hukuk ve adalet duygusu içinde katılımcı ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğimizi özellikle belirtmek isterim.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi