Sırbistan'ın Subotica şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında 54 kilogramda mindere çıkarak bronz madalya kazanan Milli Güreşçi Ahmet Uyar'ı makamında kabul eden Kaymakam Budan, böylesine güzel bir başarının gurur verici olduğunu dile getirdi.
Budan, Milli Güreşçi Uyar'ın başarısının diğer çocuklara da örnek olacağını belirterek, " Afşinli sporcumuz Ahmet Uyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün bünyesinde güreş branşında spor hayatına devam ediyor. Sporcumuz en son katıldığı Avrupa Şampiyonasında, Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Milli Sporcumuz Ahmet Uyar, ailesi ve diğer sporcu arkadaşlarıyla ziyaret etti. Sporcumuzun elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Milli Güreşçiye tavsiyelerde bulunan Kaymakam Budan , "Ata sporumuz olan güreş bizler için çok önemli. İnşallah bu başarıları katlanarak devam eder. Avrupa üçüncüsü olan genç güreşçimiz İnşallah ilerde, Avrupa birincilikleri ve dünya birincilikleri alarak ülkemizi temsil eder. Fakat şuan kendisinin lise son sınıfta olması münasebetiyle sporda göstermiş olduğu başarıları derslerinde de göstermesini istiyoruz. 

Güreş branşında Afşin'i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız sporcumuzu eğitimde göstereceği başarılarla da hem kendisine hem de ailesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Milli Güreşçi Ahmet Uyar, "Sırbistan'ın Subotica şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında 54 kilogramda güreştim ve bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldum. 

Subotica'da Türk Bayrağımızı dalgalandırdığım ve istiklal marşımızı okuttuğum için çok mutluyum. İnşallah olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" diye konuştu.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Avrupa üçüncüsü olan sporcuya Cumhuriyet altını hediye etti.
Editör: Haber Merkezi